Labāk būtu, ja būtu. Ir, kā ir

9. nov 2011. 08:38

- Labāk būtu, ja es arī būtu nosista, nebūtu jāredz, kas te notiek, kā izturas pret mani...
- Ko tu tik stulbi runā.
- Es taču esmu stulbene, - vai - priecājies, ka esi dzīva.
Ne vienīgās sarunas par manu sāpīgo tēmu. Citiem jau tās nav sāpīgas, kaut man visu laiku atgādina - nerunā par vienu un to pašu, dzīve ir skaista. Skaista ir. Citi gan var runāt par vienu un to pašu - tie politikāņi, kas pie varas, ir tie sliktie, mēs gan tādi neesam... Ha. Tikai kāpēc tie sliktie ir pie varas, bet tie labie mēs, ne? Visiem labajiem arī uzbraucis piedzēries autovadītājs? Taču ne, man tikai vienai. Un es nemaz nebiju tā labā, burvīgā, brīnišķīgā, kas visu laiku rūpējas tikai par citiem. Man toties tagad jāpriecājas par skaisto dzīvi, bet tiem citiem ne.
Tas, ka mans dzīvesveids ir pilnībā izmainījies kaut kāda viena dzērāja pēc, ir sīkums. Vēlāk gan tam dzērājam piepalīdzēja mani radi. Ja es to redzu, tad esmu stulba, bet tie, kuri vaino kaut kādus mistiskus citus, ir cēli, jauki, godināmi. Mēs taču dzīvojam tik brīnišķīgā valstī, tik burvīgā vietā, paši, galvu nepaceldami, strādājam, lai būtu vēl jaukāk, lai mūs visiem, pilnīgi visiem cildinātu kā labu piemēru... Ha.
Par valsti? Ja varētu un būtu kāda jēga, jau šodien aizbrauktu. Aizbrauktu uz neatgiešanos.Tas, ko 20 gados sadarījuši gadījuma pēc pie varas nonākušie, mana mūža laikā vairs nav izlabojams. Tikai naivie var cerēt, ka rīt būs labāk. Ir, kā ir. Tauta, lai kā daži tās pārstāvji noliegtu, ir piedalījusies.

Atslegas vārdi: tā ir559

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (7)

savsem k. 9. nov 2011. 20:14

Nu ... mēs tiešām esam labie - un tieši tāpēc ka "neesam pie varas" ..

Dzēsts profils 9. nov 2011. 19:59

Nu redz, cik jauki, ka tev ir kur sirdi piesiet Rokdarbi patīk vai tikai vērtē citu darbiņus?
Saprotu, ka cilvēkus Tu ipasi nedz mīli, nedz cieni- bet-- esi, esi ieciklejusies, pat pāri maliņai tai negantumam paskatīties negribi. Tādēļ arī neredzi neko citu kā- vecus perdeļus un visādus citādus zimburus Varbūt pēc kāda laika būs kas mainījies Tev - galvā..
Aizliegums un sods- tiem jābūt nesaraujamiem un konsekventiem- tad būs kāda jēga.

Gunta L. 9. nov 2011. 19:25

Ja 1x es izdomātu, ka manu dzīvi izmainīja cirkus klauns, 2x zvērudārza kamielis, tad es nebūtu ueciklējusies. Ha. Un man ir burvīgi, brīnišķīgi. Šodien redzēju tādu skaistumu, par kādu citi var tik sapņot - kāda bijusī darba kol''eģe uztaisījusi savu veikalu, kur pārdod pērlītes, auskarus, ... Ne gaļu. Tik vecajiem perdeļiem to nevajag, to nevar apēst. Suņi man ir daudz (2 ir daudz, tas nav viens), tie ir īsti zelti, ar papīriem. Un labāki par cilvēkiem, mīlošāki, uzticīgāki, arī paklausīgāki, kaut dara, kā grib.Un es par savu nelaimi runāju, kaut citi klusē - ka tik kāds neuzzina. Ar visādiem aizliegumiem uz ceļiem (bezceļiem) un sodiem te vien neko nepanāks, nepanāk jau arī. Ir tādi, kas ar mieru gaidīt kaut kādus gadus - tad jau redzēs, kas notiks (par deputātu izdarībām). Bet kam ir jāgaida simtiem gadu? Vai tad ziepju jau nepietiek. No solījumiem, skaistuma, vēstures slavināšanas... kāds ir paēdis?

Dzēsts profils 9. nov 2011. 19:06

Gunta, katram , kurš kaut ko ir pārdzīvojis, kas mainīja dzīvi , viņa paša bēda un sāpes ir tās reālākās... lielakās, patiesākās, sāpīgākās, ... ne jau par to es runāju... Tu esi ieciklējusies savā nelaimē, un tas parādās katrā blogā, vienalga - kam tas ir veltīts- valstij, kaimiņiem, rudenim, dajebkam- visur ir pieminēts fakts, ka Tavu dzīvi izmainīja sis piedzērušais soferis... Traģiski- jā, sāpigi - jā, bet--- lai kā Tu negribētu to- dzīve turpinās./.. Un tādu- reāli izmainītu dzīvju ir ļoti daudz... Drosi vien tak pēc avārijas pabiji i reanimācijā , i slimnīcās gana daudz... pamanīji arī, ka citiem apkārt tur ir savi stāsti ?
Mēs patiešām dzīvojam burvīgā vietā- mums ir tā bagātība- daba... Par valsti--parādi man kaut vienu valsti, kurā visi ir apmierināti ar valdību , ar politiskajiem procesiem, ar ekonomiku, ar to, ka jastrādā, ar dajebko?Nu nekur tā nav...
SAprotu, ka ir ļoti daudz, kas Tev ir zaudēts un pagaisis tajā atskaites dienā un uz ceļa, taču - padomā labāk par to, kas Tev ir... Ja foto esi Tu- Tev ir dārzs, suncis, ir dators, ir rokas-ar ko drukāt, ir acis ar ko redzēt, drosi vien vēl ir gana daudz tā , kas ir... Mani zaudējumi ne tuvu nav tik dramatiski kā Tavējie- vismaz visa gimene palika dzīvi arī kādā incidentā, taču- ir citas nianses...Laiks visu saliek pa vietām- i galvā, i sirdī, i dzīvē.Tikai jālauj tam tā notikt..

Gunta L. 9. nov 2011. 18:07

Kaut kāda Sonja vetra,  esmu par slinku, lai "visos blogos raks'tītu", ir jau arī copypaste... Un tikai aklais var iedomāties, ka es savā nelaimē kādu vainoju. Aklais arī uzskata, ka visā valstī viss iet tik uz augšu un uz labu... Tie, kam kaut kāds mistiskais ir uzbraucis ( man uzbrauca reāls piedzēries), jau neko neredz... Atbalsta tik neko nedarītājus, gaudotājus, citu zākātājus...

Dzēsts profils 9. nov 2011. 13:57

Tu būtu laikam dikti izbrīnījusies - cik daudziem cilvēkiem dzīve ir sadalījusies- pirms un pēc... Kuram tas atskaites punkts ir piedzēries soferis, kuram- prātu zaudejis narkomāns, vai vienkāršs zaglis- bandīts, kuram-- paša tuvinieks, vai kaimiņš, kuram vel kaut kas... Jā, ticu, ka ir smagi un domas par sevi un visu apkārt ir , hmm, tumsos toņos, ar lielu daļu skepses, ironijas un - kā lai pasaka--- negantuma, vai , piešprici.. Ja nu kas- būtu jokaini, ja Tu starotu vienā apmierinātībā... Bet-- cik ilgi negantosies... cik ilgi minēsi visos blogos savu sāpi... pati taču neļauj šamai norimties... patīk , vai? Un valsts un visi pārējie te galīgi ņe pricom, esi Tu un Tava sāpe, nekas vairāk..

Dace G. 9. nov 2011. 09:18

Man gribētos Tevi vest un vest
Pa tumšzilām sapņu pļavām
Man gribētos Tevi satvert un nest
Uz debesīm tavām un manām.  

Autorizācija

Ienākt