.... nu re! jau atkal jauns pavasaris :)

20. mar 2023. 17:16

     Šodien, 23:24 iesākas astronomiskais pavasaris. Kad biju jauniņa pavisam, gājām ar klasesbiedriem mazliet ārpus pilsētas, konkrētajā laikā/minūtē izšaut šampi vai ko vēl.. atzīmējot to oficiālo pavasara iestāšanos. Vēlāk - jau to darīju ar bērniem, kad viņi vēl bija.. pie mājas    Jo tas - Pavasara iestāšanās - vienmēr ir kā "priekšnamiņš", kā Solījums vasarai, kura vēl priekšā, nu jau drīz..

     Laikam iziešu šovakar tai stundā "gaisu paostīt", bez šampja gan, bet, ja patiešām nokoncentrējas tieši tai stundai un minūtei, tad - jā!, gaisā jaušamas jau citas, tās īstā pavasara vēsmas (ieelpojiet un - sajutīsiet! )

     Lai Jums daudz jauku vēlmju, daudz spējas tuvoties tām, lai vieglums, to darot, un nebeidzama Ticība gaišam, labam, saules pielietam laikam (kāpēc te, emoc.zīmēs, joprojām nav pat saulītes?!) .. Ar SAULĪTI!  

Atslegas vārdi: ar Saulīti1

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (10)

Ingrida X. 8. apr 2023. 22:10

Ansīti! Lai ko nu Tu te sarakstīji, tici vai nē, es šodien savā ezermalā ne tikai mētelīti nosviedu, bet - arī džemperīti, jo tik silts un jauks tur bija! :)
Nu gluži kā tai mūsu bērnības dzejolītī:

"Es gan, es gan ne tā kā tu,
es kažociņu jau nosviedu,
to kurmīša mājiņai uzsedzu,
lai sildās nu!

Bet pats, bet pats kā strazdiņš mazs
nu lecu un deju bez apstājas.
Vēl kājiņas labprāt noautu
un pļaviņā kūleni izmestu...
Lūk, kā es saulīti sagaidu!
Ne tā kā tu."

(jā, un man pat pēc šodienas no saulītes sasārtuši vaigi   un pleci; bezgala forša sajušanās! )

Skabargu A. 28. mar 2023. 22:37

ĀĀĀĀĀĀ.....dabūja gan.....tas jauneklis no večiņas   sniegu biksē .....
A naf  ko te dižoties......pa priekšu laikam skrienot un, Ziemiņu, prom dzenot...  
Nu nesaprot....tie– jaunie......kad jādod, večiņām,vēl pēdējais uznāciens–bet nē .....gribas visu ātrāk ....lai Vasariņai–mīļumiņam.... šamā..... lielāks labums tiktu    A Tā, tāpat ar....kad veca paliks un rudentiņš steigs visu krāsot .....to,draudzenīti ziemu, gaidot ...
i saņemsies un sakrāsojusies .....par Atvasaru pārtapusi ....vēl žilbinās ar skaistumiņu savu   prom dzenot ......jauno Rudentiņu   jo tas jau taču ierakstīts ir
visu   Dāmu........ dabā    

Gunta L. 23. mar 2023. 06:00

Sveiciens pavasarī,lai ielīksmojas sirds,var jau dabā atrast par ko papriecāties!

Ineta L. 21. mar 2023. 16:41

Lai jauka pavasara noskaņa, un projām drūmumu, lai arī amigosieši atdzīvojas, pavasaris lēni nāk, bet nāk!

Linards Z. 20. mar 2023. 20:15

Skaisti ....
Gaidam pavasari....un jauko vasariņu
Mēs arī mēģināsim neaizmigt līdz pavasara sākumam ....un iziesim laukā

Ingrida X. 20. mar 2023. 17:55

Līdz ūdenspriekiem, tam baudījumam, ko sniedz ezers (esmu bijusi daudzos baseinos, bet - tas nav tas!), vēl laiciņš nodzīvojams.. Bet - tagad, kad jau pavasaris pieteicis sevi, tas tuvu :)

Ingrida X. 20. mar 2023. 17:52

Tā ir tā vieta, manas pilsētas apvedceļa malā, kur piestāju bieži, kur saulīte visskaistāk noriet, kur.. piekrāsoju sava auto nesmukās vietiņas - ar uztonētu krāsu, ar vissmalkāko otiņu.. tā teikt - daiļkrāsotāja..(* ):  

Ingrida X. 20. mar 2023. 17:35

(tas foto, ko pievienoju, pirms dažām dienām, manā meditācijas vietā, gadiem, kur piestāju.. ieelpoju.. paeju kādus gabaliņus.. nu tā.. citreiz, kad laiks neforšs, tur vnk piesēžu mašīnā un lasu grāmatiņu.. visbiežāk - pie atvērtām auto durvīm.. Tomēr - svaigs gaiss )

Ingrida X. 20. mar 2023. 17:31

Man prieks, Linard, ka ieskatījies te   Ienāku jau reti, uzrakstu ko vēl retāk, tad, kad man patiešām gribas kko pateikt saviem līdzcilvēkiem.. Es jau nedomāju, ka manis teiktajam baigā nozīme, nē, es tā nedomāju!, bet runāju tad, kad man prasās to darīt.. nu tā kkā.. Katrs jau esam cits

Linards Z. 20. mar 2023. 17:24

Mīļš paldies par siltiem vēlējumiem Inčukiņ   

Autorizācija

Ienākt