.... es vēlos iemācīties būt brīva

28. mar 2016. 19:32

   Visā.
   Visvairāk tad, kad esmu, šķietami, visnebrīvākā. Kad pienākumi savažo. Nē, ne ar dežūrsmaidu vai tml, ne ar sevis pašas apmānīšanu, bet tā, līdz serdei- brīva. Lai kas arī jādara, lai ko arī daru, palikt vienmēr sevī- brīvai.

   Tas nenozīmē atmest visam ar roku; tas nenozīmē bradāt citus, nē, tas, kā to saprotu es, nozīmē saglabāt savu iekšējo telpu nesadalītu, saglabāt sev- sevi. Un tāda- iekšēji nesaplosīta, brīva, es būšu daudz vērtāka arī tiem, kas nozīmīgi man. Jā, tā es to jūtu.
   Ir lietas, ko saprotam sen sen, bet- ieelpojam tā, pavisam dziļi, kādā konkr.brīdī. Varu pateikt to dienu, to stundu, kad tas notika, bet- kāda tam nozīme, un kam to vajag?! Ne jau par to es rakstu.

   Būt brīvai- ar to nesaprotu abstrahēšanos no visiem un visa. Iespējams- gluži pretēji. 
   Tas nav arī neiemīlēties, nepavisam!! Bet- ja pratīšu būt brīva, tad pratīšu to darīt viegli, neieciklējoties un neko negaidot; ejot savās gaitās, pieņemt otra cilvēka brīvību. Man šķiet, tas ir bezgala būtiski. Nesavažoties pašai, nesavažot citus, pat domās- nē.

   Iespējams- nepratu rast īstos vārdus, lai tiktu saprasta.
   Nekas. 
   Man prieks, ka esmu sapratusi kko ļoti būtisku- sev. 
   Man prieks, ka man priekšā jauns ceļš, kuru ļoti vēlos saukt par savu.


Atslegas vārdi: .... ceļš0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (52)

Ingrida X. 31. mar 2016. 17:38

.... un- blogs tiek slēgts.

Ingrida X. 31. mar 2016. 17:36

.... pie tam- ja DZĪVE tiek uzdāvināta 2x; kad 1.-o man, kā jau visiem- Mamma un Tētis; bet 2.-o- 13.01.2016.; tad saproti gan- beidzot!!!- ka ne jau- tāpat vien, aiz neko darīt- tev dota 2.iespēja. Es nevēlos vairāk smuku vārdu, to te- pietiekoši, bet- BET!!-
ja skrienam Nekurienē, pie tam- paši to apzinoties it labi!!- tad šī ir nu beidzot TĀ DĀVANA- kas netika iedota, tāpat vien...

.... ES VĒLOS IEMĀCĪTIES BŪT BRĪVA ..  

Ingrida X. 31. mar 2016. 17:10

.... un nu ka, Lillij, kad 1001.nedarbs jau pastrādāts, uz 1002.-o metas mans prāts!!!   .. ak vai!!! cik forši, ka esam joprojām- TE!!!!   .. ka protam lidot- bez spārniem; ka protam- iesmiet- par sevi- jau pirmk.; ka tad, ja mīlējam, tad mīlējam galīgi- nost un pagalam..... un- ka esam tik brīvas, cik ļaujam sev brīvām- būt!!!.... oki, pajokojos, protams; bet:  jokošanās + trakākā nopietnība = tas viss saucas "ESAM"!!!    

Ingrida X. 31. mar 2016. 16:56

Lillij!!  
Es jau vakar, rakstot, ka tēma tiek slēgta, sapratu, ka rakstu galīgākās muļķības; tikai- biju mazbišķītiņ par daudz nogurusi, lai savu pierakstījumu labotu. Es varu pateikt, ka "blogs tiek slēgts", bet tēma??- tā taču ir un paliks, kamēr vien būšu es, kamēr būs citi- kas meklē, kļūdās, sastrādā 1000+1 muļķību, tad- izpērk savus grēkus, un meklē atkal- no jauna... ja agrāk mzl apskaudu tās dziļi sakārtotās sievietes, tad tgd, kad esmu saskārusies ar tik daudz cilvēkiem un tik daudz lietu redzējusi arī no to sētaspuses, tad esmu sapratusi arī to, ka tikmēr, kamēr kārtošos, kamēr meklēšu, līdz uztaustīšu to īsto ceļu, pa kuru ejot, nav mūžīgais diskomforts, tikmēr es būšu, un pie tam- būšu jauna :) jā, jā!!- lai taču iesmej, kam no tā jaukāk!!    Novecot mēs uzspēsim vnm!!  

Paldies par atsūtīto mūziku!! :) To noklausījos 2x viena, tad vēl reizi kopā ar sievieti, no kuras varu mācīties daudz. Par viņu, viņas vīru- manā dvēselē plešas aizvien lielāks stāsts, es nezinu, kad un kur tieši tas izlauzīsies...Man vnm paticis parunāties ar Tevi. Tevis rakstītajā nekad nav falšu glaimu, ja vajag- Tu pakritizē, bet to dari tā, ka liec aizdomāties, ne sakost zobus līdz "šņirkst"- nu ka kost pretī!!.. Tu atvaino, bet man sanāca smiekli, nu tā, tik gaiši, Tu iedarbojies uz mani!!  

.... un tgd, kad rakstu šīs rindiņas, klausos atkal... un, kopā ar tauriņiem, mzl paceļoju pa savu jocīgo dzīvi..... Tā ir- MANA DZĪVE!!!- un esmu laimīga, ka man tā tika uzdāvināta.. Patētiski?? Lai!! ...

Ingrida X. 31. mar 2016. 16:30

Juri.
Paldies par to, ka iestājies par mani.
Tikai- ja vēlies turpināt diskusiju ar Eglesdēlu, par viņa psihes īpatnībām un tml., arī Tev palūgšu- ne te.
Priecāšos, ja saprati. Jo- ar dzēšanu nenodarbojos.

Ingrida X. 31. mar 2016. 16:27

Eglesdēls.
Ja šis nu reiz ir MANS blogs, tad tomēr palūgšu- personiskus uzbraucienus- ne te. Vari aizskart mani, bet SAVĀ blogā man ir tiesības neļaut aizskart tos, kuri man simpatizē.
Par Juri.
Viņš nekad, vsm cik zinu es, nav aizvainojis sievietes. Nav rīkojis eksperimentus, cenšoties tās izprovocēt. Un- galīgi nav no svara:  jaunpienācēja vai vecā amigosiete, svarīga ir un paliek attieksme. Ar Juri var droši pajokot, zinot, ka nekas netiks pārprasts; un, vsm manā redzējumā, tas nav maz. Katrs, Čiekur Eglesdēls, lietas, to būtību saskata caur to prizmu, kas viņam dota. JO- mainīšanos, kkā jauna apjaušanu, cenšanos sekot tam, jau Tu te noliedz, ik komentā. Tātad??- Tava prizma redz un redzēs tikai to, ko radusi redzēt.

Dzēsts profils 31. mar 2016. 09:51

    Čiekura dēliņ,Tu jau pat bez apvainošanas,nevari atbildi uzrakstīt,un ko tas liecina,Tava psihe nav gatava spiedienam,ne no iekšienes,ne no ;arienes,neesmu bijis Afgāņos,jo biju jau mājās,bet var būt Vjetnamā karoju ko,padomā to ar savām mazajām sēkliņām...

Dzēsts profils 31. mar 2016. 08:49

Paldies par brīnišķīgo blogu, Ingrīd!!! Es Tevi ļoti labi sapratu un saprotu..Tu proti atrast tik pareizus vārdus, lai izteiktu savas domas...Kā es arī reizēm gribu būt brīva..kā Tu saki nesavažoties.. bet laikam katras sajūtas- izjūtas- mirkļus ir jāizdzīvo, lai saprastu kā būt, kādai būt...Nerakstīšu daudz, jo tāpat labāk par Tevi nepateikšu..     

https://www.youtube.com/watch?v=bm8sQmIPb_E

Čiekurs E. 31. mar 2016. 01:50

   Juris Reinis ir Trollis Nr.1.tapēēc necieč sāncenšus.Vecs Afganistanu izgājis maukas dēls,kas te tēlo ,ka mīl kautkadu vienīgo mistisko sievieti taipašlaikā neatsakās koķetēt ar visām jaunpienākušajām un vecajām amigosietēm,no kurām kaut mazliet ož pēč gatavības atdoties ''vecam,bet nodrošinātam majoram'',jo katrs blogs,ko Juris saraksta vēsta par ''aunu''zīmes pārĀkumu pār citiem''bukiem''
Ingrid,man pret Jums ir tikai un vienīgi cieņa,jo nepadevāties manām provokācijām,bet,kas attiecas uz viltus draudziņu jUri,kas mēdz šeit izlikties par lielo un MAZO burtu nepazinēju...hi,hi,hi,troļļu aizgātnis...

Ingrida X. 30. mar 2016. 23:00

Bet, runājot nopietni, no manas puses- tēma tiek slēgta.  
Tajā, ar ko vēlējos padalīties, padalījos. Ja tiku saprasta- paldies!!   ; ja netiku- arī paldies!!   , jo- lietas būtību jau tas nemaina. Nemelošu- rodot sapratni, prieks tomēr ir vienmēr!! Jo- būt sevī brīvai- tas NAV nupat meklēt neapdzīvotu salu    Tas ir vienkārši nepazaudēt pašai sevi, tas ir neļaut citiem noteikt, kā man būs justies; un tad, ja ir apstākļi, kurus mainīt es nespēju, vai arī- nav vērts sevi tērēt, cenšoties ko mainīt, tad- pieņemt to zināšanai un- tikai. Un tas ir- mīlēt, ļoti ļoti mīlēt.   Un, kā jau teicu- katrs mazs mazmazītiņš solītis, kad apzinies- jā!! esmu uz tās takas!!- dod gandarījumu un ticību sev.  

Lai jauks mums Pavasaris!!!  
Lai Ticība sev!!!  


                       /bildīte- tikko/ ..

Ingrida X. 30. mar 2016. 22:40

Ko Jūs, Eglesdēls?!    Tāds taču ir mans nolūks, drillējot blogu pēc bloga- panākt kāda tik pamatīgu apsēstību ar mani!!   Paldies!!   - bija vērts pūlēties..
Tur jābūt dziļi cauršautam, lai izlasītu veselus 233!!!! blogus, "kas  iekšēji smako pēc naftalīna"; bez tam- tik ļoti iedziļinātos šai smakojošajā lasāmvielā, ka tiek uzveidots psiholoģiskais portrets... o jē!!! .. un- bez tam vēl- tik perfekti pārzināt manas pers.sarakstes neesamību... Nu ko?? Varens zellis, tas Eglesdēls!!    Tā tik turpināt!!    Prieks censties!!  

Ingrida X. 30. mar 2016. 22:28

Sveiks, Jurīti!!  
Mana darbadiena pie nobeigšanās, tad nu savureiz ienāku te; prieks Tevi satikt, paties!!  
Par to spļaudītāju nesatraucies- nav vērts!! Ja cilvēkam tik vien prieciņa dots, lai taču pasiekalojas Čiekurēns!!   .. bez tam- viņš man glaimo, nepārtraukti!! Noveltīšu viņam tūlīt vienu "pantiņu"  

Dzēsts profils 30. mar 2016. 21:27

   AIZMIRSU PIELIKT  

Dzēsts profils 30. mar 2016. 21:26

   Tu ČIEKURA DĒLIŅ NESPĻAUDIES SABIEDRISKĀ VIETĀ,VARI NORAUTIES PA MUTI...PASKAT...TROLLĪTIS KO...

Čiekurs E. 30. mar 2016. 19:31

Velns ar ārā,aiz vārdiem ''kamēr sēdēsiet šeit Amigosā'' bij doma talāk pateikt,''nebūsiet pa īstam brīva''.teicu jau,ka esmu vecs muļķis  

Čiekurs E. 30. mar 2016. 19:28

Kamēr sēdēsiet šeit Amigosā un drillēsiet blogus,nesarakstīsieties privāti,jo redzams,ka Alise,Robis un Andis Jums jau ir labi draugi.Bet uz pārejiem vajag slaidi nospļauties ,jo katrs otrais šeit ir trollis,neesmu pirmo dienu ar pīpi uz jumta un zinu,ko saku.Nevajag drukāt 233,234,234, blogus un skaļi paziņot ,ka mācaties būt brīva un tai pat laikā ņemt galvā tādu marazmātiķi,kā mani. Esmu dzīvē daudz ko redzējis un psiholoģiskais portrets  par Jums man radās izlasot 233.blogus arī izdzēstos   ,tādēļ  zinu par Jums diezgan daudz. Jūs taču to gribējāt,rakstot šeit publiski,jeb es atkal esmu pretrunīgs,vecs mērkaķis?

Dzēsts profils 30. mar 2016. 13:20

Robčiks sajuties kā Ēģiptes piramīda   .....vai plaša upe skaistā gleznā   ....kā sastingusi kaija virs baltās putās sakulta, trakojošs okeāna... un akal uz audekla iemūžināts  

Dzēsts profils 30. mar 2016. 06:32

    Nevajag jaukt domu lidojumu,ar ķermeņa lidojumu,to Tu varēji izdarīt,kad dienēju armijā,paskatīties uz zemi no putnu lidojuma augstuma Ingrīdiņ... ...tad redzētu,ka pat no 1000 m augstuma,lielceļš izskatās,kā mazs diedziņš....

Ingrida X. 29. mar 2016. 23:01

Jurīt.
Es nelidoju. Un pat netaisos lipināt sev spārnus!! Gluži pretēji- es tā lēnītiņām, pamazītiņām- piezemējos. Un- man tas patiešam patīk!!  

Ingrida X. 29. mar 2016. 22:59

Alisīt.
Zinu jau, ka tas nav un nebūs Lielais Sprādziens, kas izmainīs visu nupat par 100. Ne taču!! Bet man patiešām prieks, par katru pussolīti, kad sajūtos tuvāk tam, kas IR TĀ VĒRTS!!  

Un vēl- ja jau nejaušībās nav nejaušību, tad- 1.X, kopš esmu darbā- ārpus, esmu starp cilvēkiem- citas raudzes.  Apzināti vai- neapzināti- tas nevar neietekmēt. Domas, sajušanos, sapratni par šo un to.. tas nu tā..

Autorizācija

Ienākt