Ritmas Pedeces dziesmas

21. jan 2014. 12:45

Ritmas Pedeces dziesmas
Līdzīgi saulstaros mirdzošam, čalojošam strautiņam plūst melōdija un nes mums sveicienu no kādas mīļas pasaules. Un pelēkā ikdiena izgaist. Kā vaŗavīksnes tilts tai pāri dziesmas mūs aizved turp, kur saules meita zelta kokles koklē, kur ugunskurs svētās liesmās deg un dzidros upes līčos vasara zied.
Tā ir pasaule, kas atrodas tepat mums blakus, bet kuru mēs savās ikdienas rūpēs un steigā esam aizmirsuši. Tā ir ziedoša pasaule, no kuŗas mēs esam novērsušies, lai būvētu dzelzsbetona tuksnešus kā mājvietu savai vientulībai. Kāds sen pazaudēts uzticīgs maigums un sirsnība mūs uzrunā, dziesmās stāstot par to, ka cilvēks ir vienots ar uguni, sauli, sārtās rītaustas sudraba rasu un zvaigznēm. Bet vientulības nav, ja dvēsele gaismu meklē un bāliņa, pilns dzīvības prieka, iet saulē zeltu lūkoties.
Ja atvērsim sirdi šīm dziesmām, zelta jātnieks mūsu dvēseles pilskalnā uzjās, sev atnesot līdzi saules pavedienu no debesu zilgmes, kur pasauli sargā Radītāja gādīgā roka. Tas ir īstais latvju zemes diženums, kas līdzīgi Gaujmalas ozoliem savā lapotnē mūsu nākotni auklē, noturot mūsu dzīvības saullēkta pusē.
Un nespēj svešas rokas un prāti šo diženumu aizsniegt. Vien paši mēs zaudēt to varam, saraujot trauslos pavedienus. Bet tad mums būs jāsalūzt pašiem. Tādēļ ļausim, lai dvēsele skan līdzi dziesmām!

Grāmatas cena:  
Ar sūtīšanu Latvijā:  € 3,61
Ar sūtīšanu ES:         € 7,27
Ar sūtīšanu citur:      € 7,90
Meklējiet e-grāmatnīcā: http://www.butlatvietim.lv/site_kategorija_1_apakskategorija_8_prece_16.html


Atslegas vārdi: mūzika30346, Latvija441, dziesmas21, patriotisms1, notis0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (2)

Kaspars B. 21. jan 2014. 14:00

Klipa nav. Ir tikai dziesmas. Tev ir iespēja izveidot klipu...

max m. 21. jan 2014. 13:51

Pagaidi ar naudinu.Ieliec kaut vienu,vinas klipu!

Autorizācija

Ienākt