....ēdiens valsts karoga krāsās!
Vulgāri ...
necieņa...
muļķīgs ārzemju paraugs...
svētkos visam jābūt latviskā garā (tā kā vecmāmiņa taisīja!)....
vai arī-  pieņemami tas......  
Svaigas dzērvenes – 500 g
Cukurs – 200 g
Dzeramais ūdens – 250 ml
Jogurts bez piedevām Alpenrose – 400 g
Pūdercukurs – 120 g
Želatīns – 40 g
Ūdens – 50 ml
Samal dzērvenes ar cukuru un izspied caur sietu
Atsevišķā traukā sajauc jogurtu ar pūdercukuru
Sajauc želatīnu ar aukstu ūdeni un uzbriedini
Sakarsē želatīnu un pievieno 2/3 dzērvenēm, savukārt 1/3 jogurtam un samaisi
Lej ½ izveidotās dzērveņu masas formā un liec ledusskapī uz 30 min.
Kad želatīns nedaudz sacietējis, lej pa virsu jogurta masu un liec ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.
Kad arī baltā jogurta masa sacietējusi, pārlej to ar atlikušo dzērveņu masu un ļauj želejām sacietēt
Kad želejas sacietējušas, griez gabalos un dekorē pēc savas izvēles
Atslegas vārdi: Dzīve38631
Jut i. 18. nov 2013. 14:54  Ed dzervenes ar sniegu 
 ...un tas pats efekts buus!
...jo Latviju var sajust,
...tik tie,kam sirdis juut!!!...  
savsem k. 17. nov 2013. 21:20Jā , želeja karoga krāsās ... vajag viņu Latvijas kontūrās izgriezt
Valda L. 17. nov 2013. 20:02Nedzīvojam taču sovetijas laikos , kad jāņogas bija sarkanās upenes !
Guna a. 17. nov 2013. 18:04Izskatās tik garšīga , cik garšīga noteikti arī ir !     
                 Mūsmājās no ,,Selgas,, cepumiem uzbūvēta torte - liiiela, pa visu paplāti , lai pašiem un ciemiņiem pietiktu ! Starp cepumu ,,ķieģelīšiem,, smērē vārīta pilnpiena , ar sviestu saputota biezpiena un skābena ievārījuma kārtiņas /ābolu -cidoniju biezenis/ , beigās visu torti apsmērē ar saputoto biezpienu , virsiņa šoreiz ir kā Latvijas karogs - uz baltā fona tumšsarkano granātābola sēklu viļņi ! Tortei vismaz diennakti jāievelkas , ja vēlas ātrāk , tad cepumi tuč - tuč jāmitrina pienā .
                   Pārpalikušo biezpienu var ,,iemūrēt,, no 3 cepumiem konstruētās piramīdveida mājiņās , jumtiņus vēl pārlejot ar šoko - šoko glazūru ! Gan cmuki , gan ņammīgi !  
Leonora t. 17. nov 2013. 16:34Vismaz likuma par to,kādā krāsā jābūt ēdieniem neesmu nedz manījusi,nedz lasījusi.Droši varu pateikt protams ne zilajā...un katrs gatavo valsts svētkos ko velās un galvenais ,lai svinētājiem garšotu.
Vineta K. 17. nov 2013. 13:02Viennozimigi.Latvijas gara,un vecmaminas stila.Labu apetiti.Izskatas tiesam garsigi.
Valters Z. 17. nov 2013. 12:47Ko tur domāt , lai padod šurp !
Anita P. 17. nov 2013. 11:55Nu īsta svētku torte ! Paldies par ideju .
                      Dzēsts   profils
                     17. nov 2013. 11:03Jauks un ticu arī garšīgs patriotisms
Gita i. 17. nov 2013. 10:51Dzintra ...
                      Dzēsts   profils
                     17. nov 2013. 10:50ka tik garšīgs karogs, tādus var "sacept" cik sirsniņa kāro, ja kāds domā ka karogi no tā var aptrūkties, pa smuko:)
Gita i. 17. nov 2013. 10:47Vilni....  
Juri....šī recepte ir tik vienkārša, ka arī vīrietis var ar tādu saldo ēdienu savu sievieti pārteigt....  
                      Dzēsts   profils
                     17. nov 2013. 10:45Vajag tikai vienu....kas to dabūtu gatavu...
Vilnis S. 17. nov 2013. 10:44Nekā slikta te neredzu, viss kas ir skaists un garšīgs der svētkos.Garšīgs karogs - kas tur slikts?
Gita i. 17. nov 2013. 10:39......  ....un arī  burkšķētāju!
bet tiešām recepte izklausās garšīga ....
                      Dzēsts   profils
                     17. nov 2013. 10:39Protams jāsteidzas,pēdējam nekad, nekas netiek...
                      Dzēsts   profils
                     17. nov 2013. 10:37Ēd droši,tikai nereklamē amigoslendā,stukaču visur pietiek...
Gita i. 17. nov 2013. 10:37...un es arī ...burti pazuda!
Gita i. 17. nov 2013. 10:36....tlai jau tu steidzies dikti, Juri
Gita i. 17. nov 2013. 10:36....nē,nav gatavs!...aizdomājos-vai tas būs pietiekami patriotiski vai arī pietiekami nekaunīgi...ēst valsts karogu