.............elementāri !.....bet jau saskrēja siekala mutē...
vajadzīgs:
kārtainā mīkla
biešu salāti
siļķe
kārtainās mīklas gabaliņos pirms cepšanas ar nazi viegli iegriež kontūru,lai pēc izcepšanas vieglāk atbrīvot vietu pildījumam....
Atslegas vārdi: Dzīve38631
Ingrida L. 20. mai 2013. 10:42Mūsu vasras ir tik acumirklīgi īsas, ka cenšos maksimāli laiku pavadīt saulītē, bet ziemā tad jau gan virtuvē patīkami padarboties, tad arī izprovēšu Jūsu receptes.
Gita i. 19. mai 2013. 19:18 .....tu nu gan eksperimentētāja, Guna! Rabarberi ar gotiņķompām- vajag tak ko tādu izdomāt!
Es ar saku- labs veids kā smuki pasniegt ēdienu. Sacep šitādus te kumasiņus (josevišķi ja īsti nav zināms, cik uzradīsies ēdēji) un atliek vien piepildīt da jeb-ar-ko! Un tik glīti izskatīsies.....kaut ar - ilgi jau kas tāds uz šķīvja nestāvēs un nepriecēs tikai acis
Guna a. 19. mai 2013. 16:31 Incants risinājums , būs jāizmēģina ! Vispār tās saldētās kārtainās mīklas plāksnes ir īsts atradums , kad negaidīti ciemiņi ierodas !
Kamēr iesilst cepeškrāsns , atlaidinās plāksnes , top pildījums >>> parasti man tas ir biezpiens ar rozīnēm un žāvētām sagrieztām aprikozēm , sajauktām ar saputotu olu un cukuru + vaniļas cukurs .
Plāksnes sagriežu kvadrātiņos , lieku pildījumu , veidoju aploksnīti , kuru jāliek ar šuvēm uz leju , lai neiet vaļā >>> šaujam cepeškrāsnī ->>>> drīz burvīga smarža signalizē - pīrādziņi gatavi !
Vēl visdažādākās variācijas ar sāļajiem pildījumiem - cepeša atgriezumi + sīpols + siera kubiciņi , pat štovēti kāposti noder ! skābenes ar vārītu olu un sieru , sīpolu un sēņu pildījums...
Kā vnm rabarberu laikā , šodien tapa plātsmaize ..., sauju pārpalikušo rabarberu viegli apcepu uz pannas + gotiņas končas >>>> aploksnītēs iekšā ! Eksperimentu visi novērtēja kā izdevušos - ņam , ņammm !
Dzēsts profils
18. mai 2013. 22:00un kur....pie kā tad uzkodīs???
Vineta K. 18. mai 2013. 17:09Skriesu uz virtuvi,nam nam.
Dzēsts profils
18. mai 2013. 11:52Nu iespēju ar kārtaino mīklu ir visdažādākās, gan saldā, gan pikantā variantā, tik jācep!
Gita i. 18. mai 2013. 11:28Aukstā zupa jau, protams, garšīga....bet es tā īsti ar to paēst nevaru...
Ineta L. 18. mai 2013. 11:26Ar skābenēm- interesanti!
jautrite b. 18. mai 2013. 11:24es laikam par auksto zupu-šodien ar skābenēm
Gita i. 18. mai 2013. 11:19Kam karsts- kam ne tik karsts.....pie manis vakar bija pamatīga sutoņa, šodien samācies un pat liekas, ka vēsi.............
Gita i. 18. mai 2013. 11:18.......
arī labs variants!
Ineta L. 18. mai 2013. 11:17Ak šita gan, jau no paša rīta uz gastronomiskam "izvirtībām" Nu ja, tadām mazām vēsām maizītēm nav ne vainas, šodien gan vairāk uz aukstās zupas pusi velk...
Ieva B. 18. mai 2013. 11:15Garšīgāk ir kārtainā mīkla ar vistas fileju un šampinjoniem .(protams gaumes ir dažādas.