Politiskais analfabēts

20. feb 2013. 23:11

Bertolds Brehts

Politiskais analfabēts.

Ļaunākais no analfabētiem ir politiskais analfabēts. Viņš nedzird, nerunā un nepiedalās politiskajā dzīvē. Viņš nezin, ka dzīves dārdzība, pupiņu, zivju, miltu, īres, kurpju un medikamentu cenas ir atkarīgas no politiskiem lēmumiem.

Politiskais analfabēts ir tik dumjš, ka, sizdams krūtīs spēj lepoties ar to, ka ienīst politiku.

Šis idiots nezin, ka, pateicoties viņa politiskajai nezināšanai, rodas prostitūcija, pamesti bērni, zagļi un visļaunākie no noziedzniekiem - politiskie krāpnieki - korumpēti valsts un starptautisko uzņēmumu sulaiņi.

Tulkots no vācu val.,

.

    Bertolt Brecht, Der Politische Analphabet
    Der schlimmste Analphabet ist der politische Analphabet. Er hört nicht, spricht nicht, und nimmt nicht an den politischen Ereignissen teil.
    Er weiß nicht, daß die Kosten des Lebens, der Preis der Bohnen, des Fisches, des Mehls, der Miete, des Schuhes und des Medikamentes von politischen Entscheidungen abhängen.
    Der politische Analphabet ist so dumm, daß er stolz ist und sich in die Brust wirft um zu sagen, daß er Politik haßt.
    Der Schwachsinnige weiß es nicht, daß aus seiner politischen Ignoranz die Prostitution, der verlassene Minderjährige, der Räuber und der schlimmste von allen Verbrechern - der politische Betrüger, korrupt, Lakai der nationalen und multinationalen Unternehmen resultieren.

http://www.draugiem.lv/user/670768/

Atslegas vārdi: Polītika3025, cenas0, analfabētisms0, analfabēts0, procesi1

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (3)

Sandris X. 21. feb 2013. 10:46

Tu tikai aizmirsi piebilst , ka šis frukts ļoti labi zina , ko sasolīt analfabētiskajiem vēlētājiem , lai atkal tiktu pie šprices , un turpinātu likt tautai dejot šo riņķadanci.

Dzēsts profils 21. feb 2013. 08:45

... Alfabēti bļaustās aiz Analfabētu logiem.....

Vasilijs P. 21. feb 2013. 01:12

No augstas cietibas klases instrumentu un strukturu ar augstu cietibu-ir iespejami zinami progresi sabiedriba.Tadel dimantu slipesanai ir seviska nozime politika.

Autorizācija

Ienākt