Raidījuma "Tēvijas laikmets" sakarā

21. mai 2012. 16:59

Saņēmām vēstuli no kādas mūsu klausītājas/lasītājas:

Un tagad mans stāstiņš:
Pirms mēnešiem diviem ,esot Vācijā ,kādā no Bonnas vietējiem laikrakstiem,parādījās ziņa ,ka kreisie sagatavojuši projektu ,ko vēlas realizēt Bonnas rātslaukumā.Tur 1933 .g.notikusi žīdu grāmatu dedzināšana.Lai uzturētu vēsturisko atmiņu ,ir vēlme laukuma bruģī iestrādāt bronzas plāksnītes ar dedzināto grāmatu autoru vārdiem un uzstādīt stikla urnu ar reālām grāmatām ,ko reizi gada taisītu vaļā ,ar happeningu dāļātu grāmatas pilsētniekiem,un liktu iekšā jaunas grāmatas.Aprunājos ar vāciešiem par šo tēmu. Viņi- neviens neko ,protams, nebija dzirdējuši par šo projektu un ,tiem ,kam smadzeņu pods vēl nav galīgi atmiekšķēts ,saprotams ,bija nepatīkami pārsteigti . Ieteicu viņiem reaģēt .Viņi aizrakstīja vēstuli Bonnas mēram,ar attiecīgiem argumentiem un lūgumu to nepieļaut.Pārlecot notikumiem ,pateikšu ,ka viņi saņēma atbildi no mēra kunga ,ka projekts jau tiekot realizēts,un tam neesot nepieciešama iedzīvotāju apspriešana ,jo tas tiekot finansēts no Holokausta izpētes biedrības līdzekļiem...
Neilgi pēc šīs "ģenialās"ieceres apraksta avīzē..,es iegadījos šai pašā Bonnas rātslaukumā ,brīdī ,kad jau lāde ar grāmatām gozējās pašā rātsnama priekšā un vīri rūtainas sallēs ar "vienādu iezīmju profīliem" jau rosīgi spieda rokās garāmgājējiem grāmatas ..Nez no kurienes šurp tika vestas jau vācu skolēnu grupiņas,lai vientiesīgajiem bērniem pilnā mērā izdarītu ikdienas nesāpīgo trepanāciju... Tas man uzsita asinis ... Gāju klāt un skaļi teicu visu ,ko domāju par šo noziedzīgajo akciju... Starp citu vienā no k-giem ,kurs teicās ,esot no Holandes, sazīmēju 1. marta komuņagu bļaustēkli ..Taču īpaši " interesanta" mana saruna izvērsās ar kādu Huaizela k-gu ,kurš trakoti kāroja, zināt- no kuras valsts nāku ... Teicu ,ka no Temīdas Lielvalsts... Bet jūtot ,ka mājienu nesaprot vai izliekas nesaprotot, pateicu ,ka -no Latvijas .. Un kā atplauka šī k-ga seja ..!! Teica ,ka Rīga ir pasaules labāka pilsēta ..un ,ka viņš jau 20 gadus regulāri braucot uz Latviju ,jo pētot holokausta noziegumus .Izrādījās viņš ir mākslinieks ,kurš izstrādājis šī projekta vizualizāciju . Uzzinājis ,ka es arī esmu maksliniece un ,ka man vectēvs bijis žīds, viņš man izklājās kā lupatu deķis pa 2,99 Ls. Un kādas tik brīnumlietas es tad nu uzzināju ..: Viņš Rīgas vizīšu laikā nu jau gadiem DZĪVOJOT Mākslas Akademijā, blakus A.Naumova kabinetam ... A.Naumovs viens burvīgs direktors esot ..(Starp citu A.Naumovs -(nāciju nekomentēšu )veicis nopietnas mācību spēku tīrīšanas ,atstājot vien sev paklausīgos pasniedzējus . Piemēram Aigars Bikše -modes nodaļas vadītajs ,kam nav pilnīgi nekāda sakara ar modi, atklāti medijos sludina ,ka LV karogs ir naida cēlājs Latvijā ..un ir tikai tāds pats Georga lentas variants ... Tas būtu atceļams un aizvietojams ar kādu citu JAUNO LATVIJIEŠU NĀCIJU VIENOJOŠU SIMBOLU ,kuru viņš ir gatavs izstrādāt ..! Bet ak,ne ,Jūs tikai kaut ko nepadomājat nepareizi ,jo LV Makslas Akadēmijas rektors ir patiess latvju tautas draugs -viņš pat reizēm glezno ĻOTI liela formāta Latviešu Dziesmu Svētkus ar simtiem dziedātāju ....!! Viņš pat saka:''mēs Latviešu gleznotāji .." '; ))
Tad nu vēl uzzināju no god.Huaizela k-ga ,ka LV ir antisemītisma centrs ..,ar kādam tiesībām Latvijā tiek uzstādīti pieminekļi izvēstajiem uz kuriem nav rakstīts ,ka izveda žīdus arī..,O.Spārītis ir visnekaunīgākais cilvēks ,kādu vien iespējams iztēloties ,jo noraidot visus Holokausta biedrības ierosinājumus ar rupju frāzi :" Pietiks runāt par holokaustu! Latvijā tas visiem ,jau līdz brošai . Šo tēmu mēs pat neapspriedīsim ! "

Un LATVIJAS VALSTS UNIVERSITĀTE ESOT BĪSTAMĀKAIS ANTISEMĪTISMA PERĒKLIS EIROPĀ,KURŠ IK PA LAIKAM SAGĀDĀ NOPIETNAS RAIZES STARPTAUTISKĀ LĪMENĪ...!

Nedēļu pēc šīs 'sarunas' sākas epopeja ar Jūsu raidījumu .. Es te saredzu nepārprotamu saikni !

UN JŪS?

Avots: http://www.twitlonger.com/show/hgkp0j

Atslegas vārdi: radio2

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Nav komentāru

Autorizācija

Ienākt