Vēsture ir mūsu labākā skolotāja...

15. dec 2011. 10:02

Vēsture ir mūsu labākā skolotāja. Skaties, ko no tās mācīties...
Publicēts laikrakstā "Latvietis Latvijā" 2000.g.

Latvieši, esiet modri!

       Smagi ap sirdi, noskatoties, cik cītīgi strādā Jurkāna/ Rubika/ Gorbunova/ Bērziņa bloks, lai pieņemtu «pareizo» valodas likumu. Kā liecina foto 14. jūlija «NRA», tad piketētāji šoreiz pārcentušies, jo plakāta uzraksts «uņičtoženije nāciji načinajetsja s jazika» (nācijas iznīcināšana sākas ar valodu) gan vairāk liek domāt mums, latviešiem, kas to piedzīvo jau 60 gadu, ne krieviem, jo Krievijā krievu valoda skanēs brīvi paaudžu paaudzēs, arī pārkrievoto tautiņu mutēs. Bet kā būs ar latviešu valodu Latvijā?! Kādēļ Tallinā nedzird krievu valodu («NRA» 16. jūlijs), bet Rīgā praktiski tikai to?
       Vai tiešām būsim tik pasīvi un ļausim prokrievu varas vīriem un juristiem lēnām mūs kā tautu iznīcināt? Premjers Bērziņš, kas vienīgais saņēmis no Maskavas medaļu, presē publiski atzīst, ka neuzskata par pareizu atzīmēt 17. jūniju kā okupācijas dienu. Arī tas apstiprina mūsu bažu pamatotību.
       Mīļie, latviski domājošie, būsim aktīvāki, dodot pretsparu Ždanokas un citu parakstu vācēju aktivitātēm. Ja nenotiks Latvijas dekolonizācija un okupācijas seku likvidēšana, bet tā iespējama tikai ar mūsu varas vīru pieprasītu starptautisku palīdzību, latviešiem nav nākotnes. Mēs jau redzam, cik brīvi aģitē, izmantojot pat LPSR un PSRS simboliku civilokupanti, arī bijušie virsnieki. Mūsu tiesībsargājošās iestādes uz to nereaģē, bet leģionārus tagad sauc par bandītiem, kaut viņiem gājienā rokās ir tikai ziedi. Krievijas archīvos meklē Kalēju, bet kādēļ nestrādā ar kononovveidīgo un Omon dokumentāciju?
       Latviski domājošie, esiet modri!

V. Rudzītis
Avots: http://home.parks.lv/latvietis/29_57augusts/lapa7.htm

Atslegas vārdi: polītika3025

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Nav komentāru

Autorizācija

Ienākt