Marinēti ķiploki......

24. sep 2011. 12:18


       Tā kā ziemas ķiploki ļoti slikti glabājas, īpaši šoruden, tad  cenšos saglābt, ko var. Iemarinēju'. Labi noder  tāpat vien  "dūšas piesiešanai" un arī piekost kādai gaļas šķēlei.

    Notīru ķiploku daivas , saberu puslitra burciņā ( var arī mazākā burciņā),

    Marināde :  3 glāzes ūdens,
                     150 gr 9 % etiķa,
                     1 ēd. k. sāls,
                     1,5 ēd. k . cukura,
                      lauru lapa, pipari.

    Marinādi pavāra un pārlej ķiplokiem. Uzliek plastmasas vāciņu un  glabā ledusskapī...

                  
                    

Atslegas vārdi: marinēti ķiploki....0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (8)

Dzēsts profils 24. sep 2011. 16:03

Mans onka tirāniski pieprasa , lai viņam būtu krājumā n - tās burciņas šī kāruma !

Dārzniece K. 24. sep 2011. 13:25

              Es uz mēness fāzēm parasti neskatos. Esmu daudz dzirdējusi, ka SALĀTIEM domātos - jāskābē jaunā mēnesī, tad tie būšot kraukšķigi un  cietāki....
Bet VĀRĪŠANAI un ŠTOVEŠĀNAI - vecā, jo tad tie būšot mīkstāki... Es domāju, ka tas  mīkstums un kraukšķigums atkarīgs no sāls un cukura attiecībām. Es daru tā : puslitra burkā ieberu pusi ar sāli, pusi ar cukuru....Samaisu kopā un vēl iejaucu ķimenes.... Tā esmu skābējusi pat pārdošanai..........

Dzēsts profils 24. sep 2011. 13:18

O ! ....Chiploks veinmer ir bijis LABAIS ...  

valija o. 24. sep 2011. 13:10

Paldies noderes Bet ludzu kas var pateikt kad ziemai kapostus var skabet Jazin menesa fazem

Dārzniece K. 24. sep 2011. 12:29

       Es vēl mēdzu pielikt sīpoliņus. Tos sīvos čemuros, kas aug.........

Luna L. 24. sep 2011. 12:29

Mīļš paldies!
Noderēs!

Frēzija v. 24. sep 2011. 12:23

Varbūt kādam tie liekas garšīgi, bet man ne, labāk svaigi, ja savi beigušies..... vienmēr ir iespēja nopirkt svaigā veidā.

Vasilijs P. 24. sep 2011. 12:21

Ja nav olas-var marinetos vistas sparninus-Marupe-labak sautet ar risiem.Udens-virs risiem ar sparniniem-vismaz 2 pirksti/

Autorizācija

Ienākt