Tā kā ziemas ķiploki ļoti slikti glabājas, īpaši šoruden, tad cenšos saglābt, ko var. Iemarinēju'. Labi noder tāpat vien "dūšas piesiešanai" un arī piekost kādai gaļas šķēlei.
Notīru ķiploku daivas , saberu puslitra burciņā ( var arī mazākā burciņā),
Marināde : 3 glāzes ūdens,
150 gr 9 % etiķa,
1 ēd. k. sāls,
1,5 ēd. k . cukura,
lauru lapa, pipari.
Marinādi pavāra un pārlej ķiplokiem. Uzliek plastmasas vāciņu un glabā ledusskapī...
Atslegas vārdi: marinēti ķiploki....0
Dzēsts profils
24. sep 2011. 16:03Mans onka tirāniski pieprasa , lai viņam būtu krājumā n - tās burciņas šī kāruma !
Dārzniece K. 24. sep 2011. 13:25 Es uz mēness fāzēm parasti neskatos. Esmu daudz dzirdējusi, ka SALĀTIEM domātos - jāskābē jaunā mēnesī, tad tie būšot kraukšķigi un cietāki....
Bet VĀRĪŠANAI un ŠTOVEŠĀNAI - vecā, jo tad tie būšot mīkstāki... Es domāju, ka tas mīkstums un kraukšķigums atkarīgs no sāls un cukura attiecībām. Es daru tā : puslitra burkā ieberu pusi ar sāli, pusi ar cukuru....Samaisu kopā un vēl iejaucu ķimenes.... Tā esmu skābējusi pat pārdošanai..........
Dzēsts profils
24. sep 2011. 13:18O ! ....Chiploks veinmer ir bijis LABAIS ...
valija o. 24. sep 2011. 13:10Paldies noderes Bet ludzu kas var pateikt kad ziemai kapostus var skabet Jazin menesa fazem
Dārzniece K. 24. sep 2011. 12:29Es vēl mēdzu pielikt sīpoliņus. Tos sīvos čemuros, kas aug.........
Luna L. 24. sep 2011. 12:29Mīļš paldies!
Noderēs!
Frēzija v. 24. sep 2011. 12:23Varbūt kādam tie liekas garšīgi, bet man ne, labāk svaigi, ja savi beigušies..... vienmēr ir iespēja nopirkt svaigā veidā.
Vasilijs P. 24. sep 2011. 12:21Ja nav olas-var marinetos vistas sparninus-Marupe-labak sautet ar risiem.Udens-virs risiem ar sparniniem-vismaz 2 pirksti/