Okupētājvalsts Krievija

18. jūl 2011. 12:35

       Kad 1940. gada 17. jūnijā Latvijā iebruka «varenā sarkanā armija», kā to dēvēja Padomju Savienībā, okupācijas postošās sekas bija jūtamas jau pirmajā tās gadā. Ja tagadējie politiķi, kam mīļa Maskava, un iebaidītie vēsturnieki negrib atzīt okupācijas faktu, tad tas lai paliek uz viņu sirdsapziņas. Tautu var mēģināt maldināt, skaidrojot visādas muļķības, bet patiesība tādēļ nemainās. Ka Krievija arī pašreiz vēl ir okupētājvalsts, liecina tas, ka Otrajā pasaules karā ieņemtās teritorijas nav atdotas. Vistuvāk tas redzams tepat aiz mūsu robežas. Abrene varmācīgi atsavināta. Japāņiem nav atdota puse Sahalīnas un Kuriļu salas, bet vislielākais kauna traips Eiropai ir okupētais Austrumprūsijas apgabals ar Kēnigsbergu, ko Krievija pārdēvējusi par Kaļiņingradu un uzskata par savu teritoriju, kaut arī kādreiz runa bija par piecdesmit gadus ilgu okupācijas laiku, kas sen jau pagājis un ko Eiropa kautrējas aizrādīt. Latvijas vēstniecības ēkas Parīzē neatdošana tās likumīgajam īpašniekam ir tikai tāds sīkums.

O. Sahars
2000.g.

Atslegas vārdi: Krievija9

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (3)

Kaspars B. 25. jūl 2011. 11:21

Romi. To vēsturi it labi var paskatīt šeit:   http://home.parks.lv/leonards/BaigaisGads/Default.htm

Dzēsts profils 19. jūl 2011. 03:13

Tu nezini Padomju vēsturi! Rīgā "Tauta" gāja demonstrācijā ar sarkaniem karogiem,lai pievienotos Krievijai!!! Incidents uz Austrumu robežas...
Pie Staļina durvīm stāv Kirhišteins bāls,
Ar lūguma rakstu rokās,pēc maizes un sāls...

Iekarotas zemes nekad labprātīgi neatdod!!!...
Tagad "Saskaņas centrs" atzīšot okupāciju ar vārdiem,bet ne darbiem,lai pievilinātu vēlētājus!!!... Lūk,ko Krievija pati rāda!:

  

Dzēsts profils 18. jūl 2011. 15:25

Jap, svēta patiesība! Abrene... Abreni paši atdevām...  

Autorizācija

Ienākt