Kokteiļi x Dzērieni

19. mar 2011. 18:07

Other 'sex on the beach
Sastāvdaļas
25 ml degvīna
25 ml liķiera Amaretto
25 ml liķiera Archers
100 ml dzērveņu un ananasu sulas
Pagatavošana:

Visas sastāvdaļas lej glāzē, dekorē ar apelsīnu šķēlīti un laima miziņu.

Bole ar augļiem

Sastāvdaļas
2 pakas Sangria vīns
1 pudele pussaldais šampanietis
200 g degvīns
300 g sarkanais sausais vīns
300 g zemenes
500 g melone
300 g aprikozes
(var izmantot arī citus augļus)
ledus
Pagatavošana: 15 min.

Izvēlas palielu stikla trauku.
Zemenes, meloni un aprikozes sagriež gabaliņos (apm.1 -2cm) un ieber traukā.
Aplej ar 2 pakām Sangria vīna un liek vēsumā lai pastāv apmēram 0.5 - 1 stundu.
Pirms pasniegšanas galdā pielej klāt pudeli šampanieša, degvīnu un sarkano sauso vīnu.
Pieber labi daudz ledu, samaisa un lej glāzēs.

Pina Colada

Sastāvdaļas
200 grami Malibu
100 grami Ananasu sula
50 grami Svaigs ananass
50 grami Saldais krējums
8 gab. Ledus
Pagatavošana: 10 min.

Visas sastāvdaļas sablendē. Pieliek sasmalcinātu ledu un velreiz visu samaisa. Lej glāzē un dekorē ar ananasu.

Ābolu vīns
Kā gatavot ābolu vīnu? Par to man nebija ne jausmas. Mazliet palasījos internetā materiālus, mazliet paklausījos no paziņām un secināju, ka – cik avotu, tik viedokļu, katrs stāsta ko pilnīgi citu. Tātad, te būs mana versija par ābolu vīna pagatavošanu.
Sastāvdaļas
Āboli – 100-120 kg
Cukurs – 7 kg
Vīna raugs – tādā apjomā, lai pietiek 60 litriem sulas
Aprīkojums
Sulas spiede
Vīna raudzēšanas pudeles 60 litriem
Korķīši un stikla caurulītes (nopērkamas vīna gatavošanas piederumu veikalos)

Pagatavošana: 240 min.

1. Āboli

Sākam ar ābolu vākšanu. Der kritušie āboli (bet bez bojājumiem un nesagrauzti!). Lauku ābeļdārzā savākt 100 kilogramus – tas ir pāris stundu darbs 2-3 cilvēkiem, vārdu sakot, nekas traks. Precīzu svaru nezinu, jo rēķināju „uz aci”, vadoties pēc viena maisa svara. Aptuveni, savācām 100-120 kg.

2. Pudeles

Man raudzējamās pudeles nebija jāpērk, jo pagrabā stāvēja aizvēsturiskas un noputējušas no veciem laikiem. Bet esmu dzirdējis, ka var nopirkt depo un tamlīdzīgos veikalos pa lēto. Viena mācība – šajās pudelēs nedrīkst liet neko karstu un tās nedrīkst piesist vienu otrai. Šī mācība man maksāja 2 lielās pudeles...

Vecās pudeles var izmazgāt ar smalko granti – ielej mazliet ūdens, ieber granti un krati.

3. Sulas spiešana

Sākotnējais plāns bija sulu spiest ar parasto mazo sulu spiedīti. Labi, ka šo ideju laikus atmetām un sarunāju pie Lāsmas radiem „profesionālo” suluspiedi, kas aplūkojama bildēs. 60 litri sulas uztapa nepilnas stundas laikā!

Kā tas notika:

- Sākumā ābolus (nemazgātus, nemizotus – tādus, kādi tie nākuši no dārza) ber uztvērējā un tie tiek rupji samalti

- Pēc tam samalto masu saber sietā/maisā, kas ievietots mucā bez dibena. Virsū uzliek vāku, uz vāka - domkratu un ar to pumpē vāku uz leju. Vāks, ejot uz leju, saspiež maltos ābolus un lejā iztek sula. Visas mizas, serdes utml paliek dabiskajā filtrā – ābolu masā un sietā. Ātri un elementāri.

- Sulu uzreiz salējām raudzējamajās pudelēs + vairākus litrus rezervei citā traukā (cukurošanai, utml)

Olu liķieris ar saldo krējumu.

Sastāvdaļas
7 olu dzeltenumi
300 g pūdercukura
1 paciņa vanilīncukura
puslitrs saldā krējuma
60 ml spirta vai tumšā ruma

Pagatavošana:

Olu dzeltenumus, pūdercukuru un vanilīncukuru liek traukā un maisa ar putojamo slotiņu vai mikseri, līdz veidojas vienmērīga, vijīga masa. Saldo krējumu uzvāra un atdzesē, tad pievieno olu un cukura masai un turpina putošanu. Visbeidzot, lēni pievieno un iemaisa spirtu vai rumu. Gatavo liķieri iepilda pudelē vai karafē, aizkorķē un uzglabā ledusskapī.

Atslegas vārdi: Dzeram cik ilgi varam.0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (2)

Amēlija G. 24. sep 2011. 16:45

Lūdzu :*

dior d. 21. mar 2011. 23:34

paldies par receptem  

Autorizācija

Ienākt