Divi, viens otru papildinoši...

9. mar 2011. 09:44


LATVIJA IEGULDA 25 TŪKSTOŠUS DOLĀRU HOLOKAUSTA UPURU FONDĀ

Ārlietu ministrijas preses sekretārs Toms Baumanis informēja žurnālistus, ka «1999. gada 24. februārī Latvijas valdība pieņēmusi lēmumu ieguldīt 25 000 USD Holokausta upuru fondā,».
Pēc Baumaņa teiktā Latvijas ieguldījums nevalstiskajā starptautiskajā fondā simbolizē sapratni par 2. Pasaules kara traģiskajiem notikumiem un Latvijas vēlmi piedalīties pasaules diskusijā par holokaustu.
Kā izteicās Baumanis, ar savu līdzdalību fondā Latvija palīdzēs dzīvajiem holokausta upuriem, kā arī dos ieguldījumu vēstures izpētē.
Fonds dibināts 1997. gada Londonas konferencē par nacistu zeltu, tā līdzekļus pārrauga Lielbritānijas valdība, bet konkrētas izmaksas piešķir īpaša padome.

F. Čeksters
-----------------------------

Saki, par ko tu rūpējies vispirms, un es pateikšu, kas esi tu pats!

Mūsu valdība ver maku un dāsni dala naudiņu visiem, un «nejauši» aizmirstot par otrajā Pasaules karā bojā gājušajiem latviešiem un viņu tuviniekiem, kā arī par 450 000 latviešu – komunistiskā genocīda upuriem, kuru piemiņa nebūtu mazāk vērta. Dzirdēju asprātīgu teicienu: «Neviens nav «izredzēto tautai» nodarījis tik lielu ļaunumu kā Vīzentāla centrs, kas vistiešākajā nozīmē noskaņo antisemītiski».

Marta Rozenberga

Avots: http://home.parks.lv/leonards/latvietis/08_marts/lapa5.htm

Atslegas vārdi: polītika3025

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (1)

Vasilijs P. 9. mar 2011. 10:22

CIP meitenes juta kaut minimalu uzmanibu?

Autorizācija

Ienākt