Mīlestība ir kā....

19. feb 2011. 15:37

Mīlestība ir kā narkotikas. Sākumā tevi pārņem eiforija, tu ļaujies tai pilnībā, bet nākamjā dienā jau gribi vairāk. Tā vēl nav saindēšanās, bet tev patīk šī sajūta, un tu jūties spējīgs sevi kontrolēt. Tu domā par mīļoto divas minūtes un aizmirsti par viņu uz trīs stundām. Pamazām tu pie šā cilvēka pierodi un kļūsti pilnīgi atkarīgs no viņa. Tagad tu domā par viņu trīs stundas un aizmirsti vien uz divām minūtēm. Kad mīļotā nav tuvumā, tu jūties kā narkomāns, kam pietrūkst kārtējās devas. Un, tāpat kā narkomāni zog un pazemojas, lai iegūtu nepieciešamo, arī tu mīlestības vārdā esi gatavs uz visu.

(Paulu Koelju )

Atslegas vārdi: dzeja18358

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (10)

Dzēsts profils 21. feb 2011. 10:15

Evitiņ, atkal mēs varam padiskutēt par visai abstraktām tēmām. Atkarība vai līdzatkarība- nav mīlestība .Un vismazāk mīlestību veidos pazemošanās un lūgšanās pēc uzmanības  un otra cilvēka mīļuma izpausmju devas. Tās ir abpusējas manipulācijas, nevis mīlestība.Nezinu, varbūt , ka Tev ir pieņemamas tādas attiecības, un Tava mīlestība ir uz atkarības un zagšanas un pazemojumu robežas, ja jau tik sirsnīgi piekrīti Koelju domām.Varbūt Tu nemaz nezini, ka ir mīlestība, kas ceļ, nevis liek pazemoties, mīlestība, kad blakus ir divi līdzvērtīgi cilvēki visā- arī mīlestībā, nevis atkarīgie- lūk tāda ir mana mīlestība.Bet , protams- mēs esam dažādas. Ko varētu ieteikt- varbūt bez viņa rakstītajiem darbiem , pastudē un paanalizē viņa biogrāfiju- lai izprastu to cilvēku, kādēļ viņš dricelē šitās  ""pērles". Un ieskaties piemēram, Gaiļezera slimnīcas toksikoloģijas reanimācijā- tur būs uzskatāmi redzams- kas un kā mocās ar narkotiku atkarību.Un tad redzēsi- vai tādu mīlestību saukt par īstu  un salīdzināt ar narkotikām.
.

Nicola B. 20. feb 2011. 02:09

iečeko manu blodziņu, puķīt!

Dzēsts profils 19. feb 2011. 20:14

Kaislība jā, Mīlestība nē...par salīdzinājumu galīgi garām.

Ingrida X. 19. feb 2011. 19:38

Te nu kļūdies.
Zinu pārāk daudz.
Aiz to- uzjautāju.

Bet- ne jau lai Tev oponētu, vai kā- nevaru nepiekrist Sonjai.

Evita!!!! Es neesmu PRET TEVIS UZRAKSTĪTO VISPĀR!!!!!! Man tikai šķiet, ka Tu daudz ko nolaid līdz frāžainībai, tukšiem, neko būtībā neizsakošiem vārdiem, tajos pantiņos. Un- Koelju, kas Tev tagad topā, jā, viņa domas IR dziļas, bet- vnm ir KONTEKSTS!!!!!!!!

Goda vārds, Tev labu vēlot, I. (un, gudra būdama, neraksti tagad: Man tas ir lieki, tie tavi vēlējumi:))))

vienkārši E. 19. feb 2011. 19:26

Nē Ingrīda,ja Tevi tas tā interesē,tad nesmu gan pielietojusi pati,bet redzējusi tādus kas pielieto un ko gatavi darīt dēļ vajadzīgās devas,vai ,vai labi vien ir ,ka nezini.

vienkārši E. 19. feb 2011. 19:23

Tā vien šķiet,ka Sonja nekad tā patiesi nav mīlējusi bēdīgi...bet doma autoram diemžēl ir pareiza!

Dzēsts profils 19. feb 2011. 17:46

Salīdzināt mīlestību ar narkotikām un narko atkarību- tur tacu vajag būt visai vienveidīgai domāšanai, lai kaut ko tādu dabūtu gatavu.  

Ingrida X. 19. feb 2011. 16:51

Un- kā jūtas narkomāni..bez tās devas?????
Esi piedzīvojusi pati jeb- patapinājusi no filmiņām?????

Ewa S. 19. feb 2011. 15:45

patiik man shii teema..miilestiiba....taa pacelj muus spaarnos...taaa nomet muus zemee..un taa dod mums speeku piecelties....

Dzēsts profils 19. feb 2011. 15:43

Juus par to savam shtramajam "puisim" esat iemineejusies, vai lolojat miilestiibu ar kaadu citu daudz iznesiigaaku "puisi"? :)

Autorizācija

Ienākt