Latvieši!

22. dec 2010. 16:12

Kuries, Slīpā lietū
Mana uguns, kuries!
Buries, Pāri senču kauliem
Mana sirdsapziņa, Buries!
Kur ies mana tauta,
Mana dūša tur ies!
Turies, debesīs uz zemē
mana nolemtība
Turies!
(O.Vācietis)

Kā Jums šķiet, vai Latvijai ar latviešiem ir nākotne? Vai latviešu valodai ir nākotne? Neesmu jau galīgs žargonu noliedzējs, tik tā bēdīgi ir raudzīties kā cilvēki izsaka skanīgas frāzes svešvalodās, nemaz nedomājot par frāzes jēgu, ne jau ka to nezinātu, vienkārši tā viņiem nav svarīga, svarīgi ir ko pateikt citā valodā (šeit es vairāk runāju par angļu valodu, krievu lamuvārdi vairāk tiek izteikti neapzināti un tas jau ar ir nožēlojami), ja to teiktu tīrā latviešu valodā, tā izklausītos plika un smieklīga. Gribētos zināt vai valstī, kur runā šajā valodā šī frāze arī neliktos pliekana? Un arī pašu cilvēku domāšanas veids un manieres...
Staigāt pa centrāltirgu platās pļūtīzenēs ar lakatiņu ap galvu un pļerkstošu maģi uz pleca un demonstratīvi šūpot galvu grūti saklausāmajā ritmā... man tas izraisa žēlumu, tas nav stils, tā ir izrādīšanās. (atvainojiet, ja esmu kādu aizvainojis, es nerunāju par cilvēkiem, kas patiesi ir tādi, kam tā ir dzīve)
Un pamazām cilvēku pelēkais pūlis tam padodas... Nevienam neizraisa nekādu brīnumu, ja ierauga kādu T-kreklā ASV karoga krāsās un uzrakstu I LOVE USA !, bet ja ierauga kādu ar uzrakstu ES MĪLU LATVIJU, tad vairums cilvēki noraugās uz viņu ar dīvainu skatienu (es nerunāju par hokeja čempionāta laiku, kad tādi uzraksti skaitās stilīgi...skumji), bet citi pat pajautā vai nav bail staigāt ar tādu uzrakstu?
Vai man- latvietim Latvijā nav bail staigāt ar uzrakstu ES MĪLU LATVIJU?
Nē, man nav.
Un kā ar JUMS? Labprāt uzzinātu citu viedokļus.

Atslegas vārdi: Latvija un latvieši0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (3)

Luna L. 22. dec 2010. 20:57

Visu laiku Māra Nāra runāja kā kaķene - viņa,,, , pēkšņi runā kā runcis - viņš

Dzēsts profils 22. dec 2010. 20:28

        Protams, ka Latvijai  ir nākotne  un arī bērni dzimst un dzims , tikai nevajag to visu uztaisīt par kaut kādu pasaules galu un traģēdiju. Krīzes ir bijušas, ir un būs.

Dzēsts profils 22. dec 2010. 20:23

Ir nākotne, ar valodu un latviešiem, secinu , jo esmu vēsturisķi pārkrievojusies gīmenes apstākļu dēļ, bet šobrīd locīt mēli un lasīt gribās pārsvarā latv.val. Bērni ārpus mājas dzīvojās tikai latviešu vidē, jo majās es ar vīru rinājam krieviski. Vērojot savus bērnus no malas, redzu viņos latviešu garu, kurš nepazudīs arī viņa bērnos. Par uzrakstiem - ne nebūtu bail staigāt.

Autorizācija

Ienākt