Ģimenes sieviete - sasniegums vai norma?

8. mar 2013. 11:55

  
    Esmu dzirdējis tautā runājam, ka ir "ģimenes vīrieši" (ar ģimenes sajūtu apveltīti, kas visādā veidā rūpējas par savu ģimeni), un ir "tie pārējie", kuriem šāds talants no dabas nav dots. Mūsdienu sabiedrībā sievietes un vīrieša vienlīdzība daudzās jomās ir nepārprotama.
   Šajā sakarā būtu loģiski uzdot jautājumu par sievietēm : vai ir arī "ģimenes sievietes" un arī "tās pārējās"?  Vai par ģimenes sievieti ir jāpiedzimst (no vecākiem ģenētiski, arī karmiski mantojot vajadzīgās īpašības), vai par tādu var kļūt mērķtiecīgi ar sevi strādājot (attīstot vajadzīgās rakstura īpašības, norobežojoties no traucējošajām)?
    

Atslegas vārdi: psiholoģija4808, ģimene201, attiecības38696, sieviete3743, vīrietis157

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (3)

Dzēsts profils 9. mar 2013. 14:38

Ir sievietes, kuras realizējas kā ģimenes sievietes- viņām ir svarīga šī joma... Ir sievietes, kuras sevi , savu vietu atrod- ārpus ģimenes, mājsaimniecības- darbā, karjerā, mākslā... Ir sievietes, kuras veiksmīgi apvieno abas šīs sfēras- mājas un pasauli ārpus tām.
Ģenētiski tas mantojams nav gan- mātei- mājsaimniecei   meita var būt- izteikta karjeras sieviete.Drīzāk  to procesu ietekmē - pašas sievietes rakstura īpašības un audzināšana-- vai nu tiek ņemts par paraugu vecāku ģimenes modelis -un atkārtots scenārijs, vai arī- gluzi otrādi- sieviete apjauš, ka viņai nav pieņemams šis ceļš- un viņa iet savu- kardināli atšķirīgu no vecāku.

Vineta K. 8. mar 2013. 15:54

Vai,nu tu esi gimenes cilveks,vai nesi.Bet logiski katra censas but laba mamma,bet ka sanak tas jau ir cits jautajums.Gimene ir jacensas abiem lai kautkas gala rezultata sanaktu.

Laura S. 8. mar 2013. 13:14

protams,ka norma,sievietes ir tās,kuras rūpējas par bērniem,vīrietis pamet ģimeni atstā atvases,kā tad būt

Autorizācija

Ienākt