Vai aizraušanās ir mīlestības skola?

18. aug 2011. 20:51

Iesāku rakstīt atbildi uz Gitas jautājumu,bet izplūdu,tādēļ ievietoju to blogā.

Mēs vienmēr dabūjam to,ko vēlamies.Ja sevī piepildām mīlestības jēdzienu tikai ar skaistu sievieti,mēs tādā arī iemīlamies,ja tikai ar seksu,tad dabūjam kaislīgu,ja skaistu un seksīgu,tad iemīlamies sexbumbā ,ja gudru,tad...utt.,bet pārējās šo otro pusīšu īpašības nav mūsu mīlestības uzstādījumā un mēs drīz vien jūtamies vīlušies,jo nespējam sevi ar to otro piepildīt pilnībā. Mēs sakām,ka tā bija aizraušanās,bet faktiski tā bija daļa no mīlestības .Lai izveidotu savu mīlestības " pieprasījumu",mums pirmkārt ir jāiepazīst sevi un jāsaprot,ko mēs varam dot tam otram un,ko vēlamies saņemt pretim. Ja partneris nespēj piepildīt kādu no mūsu mīlestības uzstādījumiem,mēs to neapzināti  cenšamies saņemt ārpus divpusējām attiecībām,jo cilvēks nevar dzīvot nepiepildot sevi. Tieši sevis iepazīšana un savu vēlmju konkretizēšana ir jo pilnīgāka,jo lielāka ir cilvēka dzīves pieredze. Mēs taču redzam,kā gados krietni vecākos vīriešos iemīlas un ir laimīgas gados jaunas sievietes. Šādi mīlestības " pieprasījumi" ir ļoti vispusīgi,konkrēti,saprotami un ar ļoti spēcīgu rezonansi energoinformatīvajā laukā,tādēļ pastāv lielāka varbūtība pakļauties šai iedarbībai.
Īstā mīlestība parasti atnāk otrajā mūža pusē,kad cilvēks ir iepazinis sevi un zina,ko var dot otrajam un ,ko vēlas saņemt pretim .Aizraušanās rodas no pārmērīgi hiperbolizētas ,kādas mīlestības komponentes izvirzīšanas par galveno ,dominējošo kādā laika sprīdī. Mainās prioritātes un ...nākas meklēt jaunu mīlestību,kas apmierina atkal no jauna uzradušos pieprasījumu,kuru,izrādās, partneris nav spējīgs sniegt. Ja bieži aizraujamies,tad ,acīm redzot,pietiekami nepazīstam sevi,mainām savas prioritātes un arvien jūtamies nepiepildīti un nesaprasti, bet kā lai mūs saprot tas otrs,ja paši nesaprotam sevi un savā mīlestības “ pieprasījumā” sūtam nepilnīgus fragmentus.
Ko pieprasām ,to arī saņemam.

Atslegas vārdi: mīlestība34028, dzīve38593, attiecības38696

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (25)

slikts c. 20. aug 2011. 17:49

Roli 2x,radīt sapratni mēs nevaram.Mūsu spēkos ir vienīgi rosināt interesi.Bet Tu rīkojies pareizi,kāpēc atšķaidīt gudrību.

rolis r. 20. aug 2011. 12:14

Visgudrākie ir tie  kam tas aizgājis garām.....     ( nav saprasts )
          un    citējot  citu atgremojumus  pie sapratnes  nevar tikt...

slikts c. 19. aug 2011. 13:51

Sanita,Tev un arī pārējām meitenēm iesaku izlasīt grāmatu"Rezonanses teorija",kur atradīsiet atbildes uz ļoti daudziem jautājumiem par to kā darbojās šī starpattiecību ķīmija un fizika.Ceru,ka man nepiesies komercreklāmu,bet, goda vārds, man nav nekāda sakara ar šo grāmatu saistītiem komercdarījumiem.

Sanita B. 19. aug 2011. 13:37

Šo rakstu es pat iekopēju priekš sevis. Paldies par tām pašām lietām no mazliet cita skatupunkta.   Par to, ka cilvēks otrā dzīves pusē jau labi pazīst sevi un zina, ko no otra vēlas saņemt un pats spēj dot pretī...runa, manuprāt, bija par sākotnējo uzstādījumu. Es arī nosacītā pusmūžā veidoju šo uzstādījumu, daudzas lietas top skaidrākas, apsvērumi, manuprāt, ir nepieciešami, un es ticu, ka man reiz būs atbilstošs dzīves partneris. Jaunībā, kad pieredzes trūkst, bieži pār prātu virsroku ņem sajūtas un hormoni.

Dzēsts profils 19. aug 2011. 10:44

kad mīlam tad neko nepieprasam,vienkārši mīlam...,ko vēlamies saņemt pretim?ja mīlam tad neko nevēlamies pretim...un nevienmēr dabūjam to ko vēlamies,bet tas jau cits stāsts

Dzēsts profils 19. aug 2011. 09:01

Paldies, Tāli, bet tu mani galīgi nepārliecināji! Nobeigums mazliet ož pēc kādas geišas stāsta   Domāju, ka tu mani saprati...

slikts c. 19. aug 2011. 07:24

Paldies Viva un Enģelīti,jūsu "pacelšanās spārnos"rosina mani paturpināt šo tēmu ar skaidrojumiem,jo pašlaik redzu,ka mēs runājām par  atšķirīgām lietām.Neraugoties uz to ,ka Tu Viva, pati savā dzejolī skaidri norādi,ka prāta žogiem ,sirds kāpj pāri,opozīciju Tu izvērs tieši pieņemot,ka viss tas,ko rakstu attiecas uz prāta sfēru,bet tas tā nav,jo prāts nav spējīgs energoinformatīvajā laukā pārraidīt kaut cik ievērojamus signālus.Es runāju par procesiem tajā otrajā sfērā,kurā neko nevar izdomāt un viss ir jāmācās izjust un vēlēties.

Dzēsts profils 18. aug 2011. 23:24

Eņģelīt , ejam  opozīciju ..., es ar saku - mīlestību nevar izskaitļot un ieprogrammēt - es iemīlēšos tagad un šajā te ..., tas jau ir darījums !

Dzēsts profils 18. aug 2011. 23:05

Un nevaru tev piekrist, ka gados jaunas meitenes iemīlas vecos kretīnos (lasīt marazmātiķos) (nu  labi mazliet pārsālīju) un ir laimīgas...viņas nemaz neiemīlas, nevajag valkāt vārdu "mīlestība" pa labi un pa kreisi... viņas vnk. zina, ko grib...t.i., ko saņems pretī... sorry, tad man daudz simpātiskāka šķiet dominējošā, hiperbolizētā komponente!! IMHO.

Dzēsts profils 18. aug 2011. 22:56

Wooow, kas par frāzēm!  
"Aizraušanās rodas no pārmērīgi hiperbolizētas ,kādas mīlestības komponentes izvirzīšanas par galveno ,dominējošo kādā laika sprīdī."Lūdzu, vai nevarētu smalkāk par tām komponentēm?!

Tu mīlestību jau automātiski nogalini ar teicienu, ka cilvēks zina ko vēlas saņemt pretī... tā vairs nav nekāda mīlestība, kad tu jau sāc analizēt otru ,kas tev ir pieņemami vai nepieņemami, kādas īpašības kaitina... etc. UN kad tieši ietājas tā otra mūža puse, kas ir tās atskaites punkts?!

Dzēsts profils 18. aug 2011. 22:17

...pāri barjerām ,
ko uzceļ prāts ,
sirds vienmēr -
pāri kāps ...
.....................
pat ja zin ,
ka - sāpēs ,
pat ja zin ,
ka - lāpīs ...
.................
jo salds
kā grēks
ir mīlestības -
pievilkšanās spēks ...

Juris K. 18. aug 2011. 21:55

Paldies ! Man liekas ,ka  diezgan pilnīgi   pateici !

slikts c. 18. aug 2011. 21:51

Fejuce,skaisti atbildēji.

slikts c. 18. aug 2011. 21:49

Alise,jau esmu ievērojis,ka varētu Tev uzticēt rakstīt manus blogus.Pašlaik Tu,precīzāk vairs nevar,atkal uzrakstīji to,ko es vienkārši,lai neizplūstu par garu(ne visiem patīk sākt lasīt garus gabalus) vienkārši neuzrakstīju.

Dzēsts profils 18. aug 2011. 21:48

man vislabākā banka ir burvīgi vīrieši, tālīt..tev tās attiecīgi būtu sievietes..:)

Alise .. 18. aug 2011. 21:41

..Tāli ..Vēl varu piebilst, ka ir jāsaprot ,kura ir tā vērtības prioritāte..kuru vēlies otrā sastapt..!..ar gadiem esmu sapratusi, ka jāiepazīst otrs un pašam ir jāizsecina, kas ir tas ...ar ko es varēšu otrā sadzīvot, un kuras ir tās lietas, kuras es nevarēšu viņā pieņemt...un , ja saproti šo vērtības skalu, tad jau var veidot attiecības...tādas attiecības..par kurām te raksti!..ir jābūt šim apmaiņas momentam attiecībās...vienam otru papildinot!!!
Varbūt nepratu tā īsti saprotami izteikt savu domu...Bet galvenais, ka man pašai tā ir skaidra!

slikts c. 18. aug 2011. 21:38

Skaidra,iespējams agrā jaunībā mūsu uztvere vēl darbojas intuitīvi augstākā līmenī,tādēļ arī bieži izvēlamies piemērotus partnerus.Bet ja gribam apzināt,ko tieši konkrēti vēlamies mīlestībā,tie vienmēr būs apsvērumi.

Dzēsts profils 18. aug 2011. 21:37

apsvērumi vispār ir obligāti..jo mīlestība zaru būdā nosals tāpat kā bites, ja nebūs kārtīgi ieziemotas..

slikts c. 18. aug 2011. 21:34

Fejuce ,Tavs komentārs tā vien rosina apjautāties,kurā bankā un uz kādiem procentiem esi savu mīlestību noguldījusi? Varbūt arī man paliek pāri,varētu arī ieguldīt,citādi zūd vērtība.

Dzēsts profils 18. aug 2011. 21:33

Apsvērumi jau ir blakusprodukts !

Autorizācija

Ienākt