Skumjām pārdomām.

27. jūl 2011. 17:59

Nesen šeit pieminēju „šoka doktrīnu”un lūk tā kā saukta klāt ,lai vēlreiz apliecinātu savu esamību. Terorisma akts Oslo.No cilvēciskā viedokļa drausmīgs noziegums, kuŗš neatstāj nevienu vienaldzīgu, un, kas novedis šoka stāvoklī ne tikai norvēģus, bet  vēl simtiem miljonu cilvēku uz planētas.
„Lai veiktu  pārmaiņas kādā sistēmā(valstī,savienībā,pasaulē),kuras normālos apstākļos nebūtu iespējams izdarīt, nepieciešams lielu šīs sistēmas sabiedrības daļu novest dziļā šoka stāvoklī, tad tā (sabiedrība) nav spējīga pretoties izmaiņām un  iecerēto sekmīgi iespējams realizēt.” Tas ir citāts no oficiāla  dokumenta ,kas jau ilgus gadus atrodas ASV  varas kabinetos ,bet pēc kura principa pasaules varenie rīkojas jau izsenis.
Tikai daži jautājumi piemēram:
Vai būtu iespējams iebrukums Irākā, ja nebūtu11.septembra? Vai krievu tauta atbalstītu Čečenijas karu, ja nebūtu dzīvojamo māju spridzināšana ?Vai būtu iespējams sadalīt Dienvidslāviju ,ja NATO nebūtu metusi uz Belgradu bumbas? Vai būtu iespējams tautas uzticību baudošas valdības Spānijā nomainīšana ,ja nebūtu sprādzieni Madridē? Vai būtu iespējams varu Latvijā sagrābt bijušajiem  komunistiem un KGB darboņiem, ja nebūtu asiņainie notikumi Rīgā? NEKAS tāds nenotiktu, ja lielākā sabiedrības daļas tajā brīdī neatrastos šoka stāvoklī.
Es varētu turpināt šo jautājumu sarakstu un, izanalizējot katru to atsevišķi, parādīt ,ka pēc katra šoka sabiedrībā ir notikušās pārmaiņas ,ar kurām paša terorakta „izraisītājiem nav nekāda sakara, drīzāk tās ir pilnīgi pretējas it kā iecerētajam , taču šo „pārmaiņu nepieciešamība” objektīvi” ir eksistējusi.
Ja tas ir tā, tad arī šis „gadījums” Oslo nebūs izņēmums, jo spriežot pēc masu saziņu līdzekļu aktivitātes , pretēji antiterorisma teorijai( pēc iespējas mazāku publicitāti, lai netiktu sasniegts terorista galvenais mērķis-  viņa ideju un rīcības propaganda) notiek vismasveidīgākā  sabiedrības šokēšana un terora idejas „propaganda”.
Kāds varētu būt šī terorakta patiesais mērķis un kādas  pārmaiņas iecerētas veikt tā kontekstā? Nav noslēpums nevienam, ka Eiropā arvien vairāk pieaug pamatnācijas pilsoņu neapmierinātība ar imigrantu pieplūdumu. Daudzās valstīs bīstami tuvu  pie varas nonāk nacionāli un labēji noskaņoti cilvēki( ja atceramies vien skandālu ES mērogā par Austrijas vēlēšanu rezultātiem un valdības veidošanu, Francijas labējo līdera seksa skandālu utl.), kas pilnīgi nav pieņemams transnacionālajām kompānijām. Pasaules pārvaldīšana iespējama tikai tad ,ja nepastāv iespējas organizētai pretestībai. Svarīgi ,lai cilvēks sabiedrībā pastāvīgi justos apdraudēts ,neaizsargāts ,vientuļš. Ar tādu sabiedrību ir iespējams manipulēt un tā nav spējīga pretoties. Multikulturāla sabiedrība ir ideāls variants no pārvaldīšanas un manipulācijas viedokļa. Tās locekļiem grūti(neiespējami) savstarpēji vienoties kopējai rīcībai savas atšķirīgās mentalitātes,uzskatu,izglītības,kultūras utt. dēļ, bez tam šīs atšķirības jebkurā brīdī lieliski var izmantot ,lai šo sabiedrību sašķeltu un nostatītu  vienu tās daļu pret otru. Skaldi un valdi. Vienota tauta nekad neļaus sevi aplaupīt uz padarīt par nabagiem, tāda tauta nekad labprātīgi nekļūs par vergiem.
„Slikto” partiju sarakstu esamība Oslo terorista „visās kabatās” nepārprotami norāda uz šī terora akta mērķi ,proti, apspiest Eiropas pamatnāciju vēlmi ierobežot imigrāciju un pretoties multikulturālas masas izveidei, radīt „mehānismu”( likumu veidā),kas novērstu jebkādas iespējas šādām idejām parādīties kādas valsts varas struktūrās.
Uz šī fona vienpatnis varbūt arī ir nokodēts vienpatnis-izpildītājs ,taču operācijas prānošana un sagatavošana ....

Nobeigumā iesaku noskatīties šo iespaidīgo Verdi „vergu kora”interpretāciju ...,ja ne es,tad varbūt māksla liks jums aizdomāties,kas mēs patiesībā esam..

Atslegas vārdi: doma23289, dzīve38593, attiecības38696

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (6)

Dzēsts profils 27. jūl 2011. 22:03

Es piekrītu katram Tavam vārdam.

jana l. 27. jūl 2011. 21:56

Jāaa, viela pārdomām. Vergu korim laba interpretācija   Tiešām skumji.

Dzēsts profils 27. jūl 2011. 21:55

Lūgšana mūsu tautai ...

Dzēsts profils 27. jūl 2011. 21:13

nosargāt dzimto valodu un zemi , kurā tā skan ...

Dzēsts profils 27. jūl 2011. 21:00

man aiz vien vairāk liekas, viss ir tikai likumsakarīgi, ja kda iecere nerealizējas tad vajag atras iemeslu kāpēc vajadzīgi tādi vai savādāki pasākumi........mūsu pašu valstī noorganizē kādu skandālu ....kamēr sabiedrība aizņemta ar mēļu trīšanu.....vajadzīgi darbiņi bez liekas kņadas jau padarīti

Frēzija v. 27. jūl 2011. 18:43

Saliedēta vienotība latviešu tautai!? Vai to Tu gribēji pateikt?
   ...... nāk atmiņā anekdote par trim katliem ellē......

Autorizācija

Ienākt