Kas ir LAIME?

18. okt 2010. 20:51

Kas ir LAIME? Katrs ar to saprot kaut ko citu, taču nenoliedzami – katrs cilvēks grib būt laimīgs. Pa savam. Nav vienas tādas lielas LAIMES (bet varbūt ir), kurā visi būtu vienādi laimīgi. Varbūt tā ir kāda teritorija – lielāka vai mazāka, kur cilvēki ir laimīgi kopā esot? Varbūt tas ir laiks telpā, kurā ir iespējama visaptveroša laime? Varbūt vēl kas cits. Nezinu. Bet ir man ir tāda sajūta, ka tieši šobrīd, tieši šeit, tieši tagad es varu teikt – esmu LAIMĪGS!Esmu laimīgs, tāpēc ka daru darbu, kas patīk. Esmu laimīgs, ka bērns labi mācās un ir labākais skolnieks klasē. Esmu laimīgs, jo zinu, ka viss ir paša rokās. Un vēl lielā laika rokās, kurš visu saliks pa vietām – laika gaitā. Tāpēc vienīgais, kas atliek – darīt labas lietas. Tad agri vai vēlu tas viss nāks atpakaļ ar desmitkāršu enerģiju. Esmu to piedzīvojis senāk un nešaubos, ka piedzīvošu to arī turpmāk.

Šobrīd laime ir tā, ka negribas skaitīt dienas, cik esmu šeit nodzīvojis un ka pēdējās dienas vairs nezinu kāda ir diena – pirmdiena vai trešdiena – godīgi sakot vairākkārt sevi pieķēru pie domas, ka nezinu kāda diena. Brīžiem šķiet, ka laime ir spēja iemigt mirklī – tas notiek diezgan bieži.

Bet labākā sajūta ir tā, ka laimi ieplānot nevar. Man piemēram ir tā, ka laimes sajūta uznāk uz kādu nelielu brīdi – tā patiesi – un tad ir ilgstoša labsajūta. Tā gadās ik pa brīdim. Nevarētu teikt ka bieži, bet kad atgadās – tad ir prieks.

Tieši tāds prieks mani ir pārņēmis nupat jau kādu pusgadu, kopš strādāju komandā ar Latvijas dinamiskākajiem prātiem ar Latvijas paviljona grafiskās identitātes koncepta “LAIMES TEHNOLOĢIJA” dažādajiem risinājumiem. Nupat jau viss darāmais pa lielam ir apdarīts un pasākums iet gaisā. Tāpēc laikam šovakar man gribējās par LAIMI uzrakstīt – jo ir laime – dzīvē, darbā, sirdī un sejā. Ir jau arī gandrīz 2 naktī. Jāiet gulēt, jo rīt uz darbu. Ko Tu domā par LAIMI? Saki droši – parunāsimies.

Autors Ansis Egle

Atslegas vārdi: Dzīve38590

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (7)

Inta J. 19. okt 2010. 00:12

...manuprāt ,laime,tā nav pastāvīga sajūta....ir laimes mirkļi....tie nāk no zemapziņas dzīlēm...summējot mūsu attieksmi pret konkrētām lietām

Inguna L. 18. okt 2010. 23:28

Laime ir nosacit jedziens jo laimi ka kurs cilveks uzkata

Dzēsts profils 18. okt 2010. 22:51
Dzēsts profils 18. okt 2010. 21:56



Ja tu kādreiz kļūsi laimīgs, tad ne jau pateicoties tavām pastāvīgajām domām par sevi, drīzāk otrādi. Līdz tam laikam, kamēr tavā dzīvē neatradīsies vieta kādam, kurš būtu tev tikpat svarīgs kā tu pats, tu vienmēr būsi vientuļš, nemitīgi meklēsi un zaudēsi...

Ričards Bahs

Alise .. 18. okt 2010. 21:34

.jau tas, ka esi ...ir laime!!!!..pārējais viss atkarīgs no cilvēka paša attieksmes..vai viņš izvēlas būt laimīgs...vai nelaimīgs!

Dzēsts profils 18. okt 2010. 21:17

Laime- eediens, ko ilgi gatavo, bet aatri apeed...

Dzēsts profils 18. okt 2010. 21:09

Nezinu.

Autorizācija

Ienākt