Par veikala pienu

24. feb 2010. 09:16

  Nesen dzirdēju kādu sarunu. Tauta stipri strīdējās par piena izcelsmi Rimi, SuperNetto un pārējos mūsu pārtikas tirdzniecības monopolista veikalos. Galvenā doma bija, ka piens tiek ražots atjaucot piena pulveri ar ūdeni (par to nevienam šaubu nebija), pats piena pulveris nāk no Ķīnas (arī par to neviens nešaubījās), bet ražo šo piena pulveri kaut kādās rūpnīcās vienkārši sintezējot no ķimikālijām. Otra puse pastāvēja uz to ka piena pulveris, kaut arī no Ķīnas nācis tomēr iegūts no piena. Par ko dabūja dzirdēt, ka Ķīnā nepietiks govju, lai visu pasauli apgādātu ar piena pulveri un beigu beigās ķīnieši paši importējot visai daudz ko lai varētu savu tautu paēdināt. Priekš kam šādā situācijā ēdamproduktu eksportēt?
  Nu nezinu ko domāt ... No vienas puses argumenti labie ... No otras puses atkal organiskā sintēze manuprāt ir dārgs pasākums, to atļaujas tikai Farmācijas rūpnīcas. Bet savukārt šādos milzu apjomos - varbūt atmaksājas? Nez ko zinoši cilvēki saka par šo lietu?

Atslegas vārdi: zinātne38, ķīmija5, Piens1

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (6)

Gita i. 24. feb 2010. 10:25

Jā,savulaik mani arī nošokēja raksts par sakņu ievešanu no citurienes un pie mums tik vien kā sabāž burkās.Pilnīgi neizprotams tas,ka izdevīgāk ir gurķus (!!!) un burkānus (!!!) vest no Indijas vai sazin vēl no kurienes...bet mūsu pašu zemē audzētie redz par dārgu pārtrādes uzņēmumiem. Un par to pienu ar viegls šoks! Kur tad paliek mūszemē saražotais piens un piena pulveris? Ak nuja,pie mums jau govis slaktē nost,piena iepirkuma cena esot par zemu...murdziņš
Liekas- kaut kas tais rakstos pārspīlēts,bet varbūt arī ne...kā mums,pircējiem,to uzzināt...

Dzēsts profils 24. feb 2010. 10:15

ak ,dievs!!!! it  kaa  mēs  savu  produktus  vairs  neredzēsim.

Dzēsts profils 24. feb 2010. 09:58

P.S.Iespejams netalu no tas pasas zemnieku viensetas,ja nepieciesams izveidot savu tualetes papira razotni-un Vienlaicigi,ja vel kvalitrativas zemes platibas bez piejaukumiem(nav salmu,kuri izaug biete-kartupeli).

ginta k. 24. feb 2010. 09:57

Redz ,cik tālu esam nonākuši ,pašiem jāaudzē govis un jāpārdot īsts piens Ķinai arī še pat.Braucat pie manis pirkt īstu pienu,īstu biezpienu un īstu krējumu,īstu sviestu .Tas vismaz paildzinās Jūsu mūžu un veselību.SINTETIKAI NĒ !

Dzēsts profils 24. feb 2010. 09:53

Pamata veido koncernus,ka uznemuma butibu-pamata apvienot ieverojami vienkarsak sakot pat ar saimniecibu bez sakumkapitala-redzot razosanas platibu-iespejams izvertet pelnas Kapitala dalu-apvienot---

Dzēsts profils 24. feb 2010. 09:42

Izvēlieties Latvijas preci!
Tikpat labs stāsts ir par Spilvas tomātu mērci,  Pūres augļu piedevām saldējumiem u.c. un visu to izejvielu konteineriem no Ķīnas. Un marinēti gurķīši- mucās- Spānija, bet burkās- jau Latvija Labu apetīti!

Autorizācija

Ienākt