.... paturpinot Ārijas blogā skarto tēmu

26. sep 2015. 18:44

   A.Pancs "Sarunas par laimi"; fragmentiņš:
"Pirms vairāk nekā gadsimta psihoanalīzes tēvs Zigmunds Freids neapdomīgi izteicās, ka dažas bērnības psiholoģiskās traumas atstāj sekas uz daudziem gadiem un pat gadu desmitiem. Cilvēki ar prieku uzņēma ideju par ļaunajiem vecākiem un sarada ar to. /../ ja laimes nav, tad viņi pie visa vainīgi: neuzmanīja, palaida garām, neiedeva. Cik ērti! Var neko nedarīt. Tikai apvainoties uz mammu un tēti līdz kapa malai. /../Vieni ir noslēpuši aizvainojumu dziļi sirdī un kaunas par to. Citi to nēsā redzamā vietā kā ordeni, kas piešķirts par "smagajām bērnības ciešanām."

.... un- nav jau stāsts tikai par sliktajiem vecākiem, stāsts ir daudz visaptverošāks. "Pienāk laiks, kad mēs kļūstam pieauguši un paši atbildam par savu likteni, paši to veidojam tālāk. Cilvēks var mainīt savu psihi, dzīvesvietu, valsti un sociālo stāvokli sabiedrībā. /../ Tas ir apbrīnojami, cik daudz var mainīt sava liktenī, ja ar to nopietni nodarbojas."

    Atklāts paliek tikai jautājums: Vai vsp vēlas ko mainīt?? ....

Atslegas vārdi: izvilkt sevi vai slīkt0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (26)

Ingrida X. 28. sep 2015. 12:57

.... kaut man jau īstenībā tāda juška, ka diez vai esi tas Jurītis, kuru te zinu, bet- pateikšos gan, kaut vai citam Jurītim, ka bija tik jauks, un manis uzrakstītajā- ieskatījās!!  

Dzēsts profils 28. sep 2015. 02:27

...labi pateikts...Ingrīdiņ..    .nu vari jau man nepateikties...es jau par savā zīmē dzimušajiem...kā par sevi...   

Ingrida X. 27. sep 2015. 11:48

Vasilij!! Tevi palasoties- citreiz parauj dusma, ka vai nu!, citreiz- vnk jautri!! par tiem aloģismiem, kuros cenšos tmr rast loģiku!! .. jauki, ka sniedz tik izsmeļošu info!!
/man gan, atšķirībā no Tevis, būs ko Juglā atcerēties vnm.. .. tas tā.. / ..

Ingrida X. 27. sep 2015. 11:45

   Ārij, mani- goda v.!- fascinē /nerodu cita vārda/, cik tieši un godīgi Tu stāsti par nebūšanām, kas skārušas Tavu dzīvi, ikdienu. Tas, ka neskatoties uz to, cik Tevis pieminētais cilvēks rīkojas šokējoši, centies to pasniegt- vienkārši. Visu cieņu Tev!!; gribas jau pateikt ko jauku, bet, kā jau tas mēdz būt- tādās reizēs vnk nav vārdu. Turies, Ārij!! Saglabājot savu gaišo skatu uz dzīvi!!  

Vasilijs P. 27. sep 2015. 10:20

Visu Anglu auditorijai jau nedrikst izpaust-parak Intimi

Vasilijs P. 27. sep 2015. 10:09

Nav ko Jugla atcereties-atraitnis

Vasilijs P. 27. sep 2015. 10:01

Pec Madonas 10datuma ar siltu teju uz Ligatnes dabas takam,un par cik ko atcereties-par cik atraitnis.

Vasilijs P. 27. sep 2015. 09:32

Man ir vienreizeji labi kaimini-tadad velasmasina strada jo patiesam nebija lidzeklu-banku iekratie paradi,un komunalie jamaksa-paslaik ir gan Pase,gan sariki velasmasinai,ka komentejat jauni-protams,ka komentejat bija vajadziga prese un servisa-izmaksaja vel 5Eiro par izspiesanu

Dzēsts profils 26. sep 2015. 22:55

Es tā nedaru. Katrs dzīvo kā viņam vieglāk.

savsem k. 26. sep 2015. 22:31

Hmmm .... laba darba un kārtības mīlestība . Kad viņa nomierināsies , vari paņemt koku un turpināt   ..

Dzēsts profils 26. sep 2015. 22:26

Tagad arī, mana kaimiņiene kaut ko remontē kāpņu telpā, būs kāds kaut ko sabojājis. Sit ar koku pa kāpnēm, sienām. Gaida, ka kāds atvērs durvis, tad varēs izbļauties.   Man čakla kaimiņiene. Kad iztrakosies, ies ar nolaiztu asti.

savsem k. 26. sep 2015. 22:12

Kaimiņiene atgāja maku paskaldīt   ... manējās nav tik čaklas  

Dzēsts profils 26. sep 2015. 21:57

Kā katrs prot, tā iepazīstas. Kaimiņienei kaut kā bija jāiepazīstas ar jaunajiem kaimiņiem un pie reizes jāparāda katram sava vieta.   Bailes aizmirstas, viņa spēj nošokēt.

Dzēsts profils 26. sep 2015. 21:46

Ārij, vai tad bail nebija?   Tas kurš ar cirvjiem ciemos nāks ir jāsloga.

Dzēsts profils 26. sep 2015. 21:42

Leira, Tavs koments 19.00 -Ir cilvēki, kuri bez citu palīdzības nemaz tā nevar sevi izvilkt..
  Tas tiešām ir ''cilvēks, kas bez citu palīdzības sevi nevar izvilkt''
Kad es te ienācu, bija novakare, jo dienā biju darbā. Otras dienas vēlā vakarā /ap 23/ es jau gulēju, kāds nenormāli sita pa mūsu durvīm. Kaimiņiene. Dēls ielaida un es redzēju savu kaimiņieni savas istabas vidū ar cirvi rokā. Visu to, un ne tikai to viņai esmu piedevusi, bet šoreiz viņa var līst uz ceļiem, nebūs vairs, kā bija.
  Katram cilvēkam jāatbild par savu rīcību.

Ingrida X. 26. sep 2015. 20:27

taču uzskati, kā vēlies, Leiras Nav!!  

Dzēsts profils 26. sep 2015. 20:25

Tevī sēž dēmoniņš    ....nu gribas gribas to mēlīti asi, jo asi patrīt...

Ņem visu vieglāk, katram ir savas domas, kas grib izsaka tās skaļi, kas ne - paklusē  

Diskusija ir viedokļu apmaiņa nevis otra noliegums

Tu visus noliedz tik sevi kā labo, īsto, patieso izcel... bet vai tā ir!

Ingrida X. 26. sep 2015. 20:24

   Jā, Ieva- vecākiem jābūt bērniem pieejamiem, kad viņu atbalsts /padoms, ieteikums../ nepieciešams, bet nav bērnu dzīves jārežisē. Vai visi vecāki to saprot?? Nē. Daudzus gadus nostrādāju sfērā, lai zinātu, ko runāju. Arī- savas, vecāku mīlestības vārdā- mūžīgi pestot savas atvases no visām likstām laukā, panāk to, ko paši vēlas vismazāk.

Ingrida X. 26. sep 2015. 20:19

   Nē, Leira, tā nu viss nebūs- kā Tu te interpretē/19:06/ Ir daudz iespējamo veidu, kad tas jaukais teiciens- aiziet citus ceļus.
   Pirmk.- ja jau es esmu pret visiem laba, tātad- labai man jabūt arī pret tiem/-ām, kas- nenogurstoši! sēj ļaunumu?!- jāliekuļo, jāizliekas, ka viss ir ok?? jo- kad es pati laba biju.. Tu nezini?? Es gan zinu ne mazums tādu gadījumu, kad ar tām izcilajām ļaununma sējējām /jā, tās, dmž, lielākoties ir sievietes!/ daudzi cenšas pa labam, tā vnk iemesla pēc, ka cenšas pasargāt sevi no tā, uz ko šādi cilvēki ir spējīgi. Teikšu tiešā tekstā- es arī daudzus gadus, cenšoties pasargāt sevi, savus mīļos, liekuļoju labvēlību vienai izcilai intrigantei; rezultāts??- tāpat pienāca reize, kad vairs to nespēju, un tad nu tika man visneiespējamākajā no veidiem.
    Otrk.- ir daļa ļaužu, kas brīnišķīgi iemācās manipulēt /izmantot/ tos, kas ir tie nesavtīgi labie; jo: kad es pati laba biju.. Rezultāts?? Dažāds, kā noproti. .. neturpināšu.

Dzēsts profils 26. sep 2015. 20:10

nokaunies nu nav   ielie apakl muca uz kadu laiku

Autorizācija

Ienākt