3. maijā 3 svētceļnieku grupas piedalījās sv. Misē Skaistkalnes katoļu baznicā.

5. mai 2015. 09:56

3. maijā 3 svētceļnieku grupas piedalījās sv. Misē Skaistkalnes katoļu baznicā.

Pirmā grupa 32 cilvēku sastāvā devās no Jelgavas, kopumā ceļā pārvarot aptuveni 55 km.

Otrā grupa (sv. Jēkaba katedrāles svētceļnieki devās no Jaunjelgavas, kopumā veicot ar kājām 56 km.

Trešā grupa- svētceļnieki stopētāji 6 cilvēku sastāvā plkst. 6.50 pulcējās pie Stacijas pulksteņa, lai ar autostopiem sasniegtu Skaistkalnes svētvietu.

Savukārt svētdien, 3.maijā, plkst.12 notika dievkalpojums Skaistkalnes svētvietā, kuru vadīja Jelgavas Romas katoļu diecēzes bīskaps Edvards Pavlovskis. Skaistkalnes baznīca ir otra lielākā Jaunavas Marijas svētvieta Latvijā pēc Aglonas bazilikas. Skaistkalnes svētnīcā, sānu altārī, atrodas Dievmātes Brīnumdarītājas - Latvijas Ģimeņu aizbildnes - svētbilde, pie kuras cilvēki, īpaši laulātie un ģimenes, izlūdzas žēlastības. Katru gadu augusta pirmajā svētdienā Skaistkalnes Dievmātes svētnīcā notiek triju dienu Kanepenes svētki, kuros īpaši tiek lūgts par slimniekiem, kā arī laulātajiem pāriem un visām Latvijas ģimenēm. 1658.gadā tika sākta pirmās Skaistkalnes Romas katoļu baznīcas būvniecība. Ozolkoka baznīcas celtniecība pabeigta 1666.gadā, un tā atradās uz pakalna apmēram 300 metru austrumu virzienā no tagadējās mūra baznīcas. XVII gadsimta beigās, kad tika uzcelta jaunā baznīca, vecā koka guļbūve nojaukta un pārvesta uz Ozolaini, kur tā kalpojusi turienes draudzes vajadzībām līdz pat XIX gadsimta otrajai pusei. 1677.gadā tur dibināts arī jezuītu klosteris. Jaunās baznīcas celtniecība sākās XVII gadsimta 80.gados, un 1692.gadā lielā un greznā baznīca pabeigta. Kopš 2001.gada septembra Skaistkalnes Dievmātes svētnīca un draudze ir Svētā Pāvila I Vientuļnieka ordeņa pārziņā.

Sadaļā "foto un video galerijas" ir apskatāmas fotogrāfijas.

www.draugiem.lv/katolis.
Informāciju sagatavoja svētceļnieks Ainārs Jānis Jerumanis

Atslegas vārdi: Svētceļojums.0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (1)

Dzēsts profils 5. mai 2015. 16:16

ak...cik tālu kājām aizgājuši-56 km   tepat vien pa dzimto zemi rāpojuši-kaut kā jau cilvēkus vajag organizēt-malacītis! lai staigā utis pa Marijas Miesu

Autorizācija

Ienākt