Iluzorais privātums..

29. nov 2014. 15:57

Iluzorais privātums pret modernajām tehnoloģijām - ko iesaki Tu ?  

http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/172141/gribat-privatumu-ejiet-pastaiga-bez-telefona-aiz-kolkas-raga--advokats-gobzems-atbild-facebook-lietotajiem

„Paziņoju, ka viss, ko cilvēki ievieto sociālos portālos, tika, tiek un tiks izmantots. Nekādi paziņojumi uz „Facebook” sienas nelīdzēs, jo tie nerada neko, tik smaidu un siltas jūtas. Ja gribas privātumu, iesaku pastaigu bez telefoniem aiz Kolkas raga gar jūru, vēlams tur, kur redzamība 1 km uz priekšu un tikpat arī atpakaļ. Visdrošāk stipri vējainā laikā. Telefonsarunas noklausās, tas galīgi vienkārši ir. Un portālus pārskata, tas ir vēl vienkāršāk”.

Viņš savā „Facebook” profilā ievietojis kāda koka fotogrāfiju un ironiski raksta: „Esmu pievienojis bildi ar koku, kur šorīt iečekojāmies. Tā bilde bildēta ar vienu no nedrošākajiem telefoniem pasaulē - skārienjūtīgu aifonu. Tātad aifons pats par sevi jau automātiski nozīmē - nekāda privātuma, saku no savas juridiskās pieredzes. Tālāk - bildi esmu ievietojis portālā, kur man ir vairāk nekā tūkstotis nepazīstamu „draugu”. Tātad viņi redz, ka neesmu mājās vai arī redz, cik „krutu” ceļojumu varu atļauties. Ievietojot šādu bildi, es pakļauju riskam sevi un savu dzīvesvietu, kur dzīvoju, jo gan jau kāds gribētu man iedot pa seju, gan arī apzagt, kamēr čekojos pie koka. Atkal saku - tā dzīvē notiek. Par saraksti - tiešām domājat, ka jūsu feisbuka saraksti nevar izlasīt? (..) Par autortiesībām - bildi esmu bildējis es. Tātad man it kā ir autortiesības. Bet tas vispār ir smieklīgi. Iedomāsimies, ka kāds ķīnietis sajūk prātā un izmanto šo bildi saviem komerciāliem nolūkiem Šanhajas televīzijā. Tieši ko es tam ķīnietim izdarīšu? (..) Tātad - gribi privātumu, izdzēsies no visiem portāliem un nelieto telefonu. Gribi autortiesības - reģistrē tās attiecīgos reģistros. Gribi visiem lielīties ar savu „krutumu”, nebrīnies, ka to izmantos. Ļoti vienkārši”.

Beigās Gobzems piebilst: „Beidzot arī sapratu, no kurienes cilvēkam ir tā vēlme iečekoties katrā jaunā vietā, restorānā vai jebkur citur, lai mēs visi to zinātu. No dzīvnieku pasaules. Skatos uz saviem suņiem, viņi jau no dzimšanas un bez feisbuka to dara ļoti labprāt pie katra jauna koka. Viņiem „forskvērs” darbojās, vēl pirms internets tika izgudrots. To dara, lai pārējie zinātu. Gluži kā sociālajos tīklos, piekritīsiet taču”.

Atslegas vārdi: tev seko0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (10)

Ritma R. 1. dec 2014. 11:02

Henrieta ako , atvainojos par neprecizitāti , pārpublicēju , nevis nopublicēju .

Romis E. 30. nov 2014. 00:58

Demokrātija ir visatļautība,tikai nedrīkst aizskart Valsti un citu cilvēku jūtas,kas nav aizliegts,to var darīt!

max m. 30. nov 2014. 00:12

Ja es bûtu deputàts vai citàdi populàra persona,tad es soc.saitos neliistu.Citàdi ko nabadzinam zaudét

savsem k. 29. nov 2014. 21:43

Esmu iečekojies tikai amigosā  

Dzēsts profils 29. nov 2014. 18:30

Iedošu labu saiti ... Muļķis neko nesapratīs ... bet ....  http://www.hackersonlineclub.com/  

Elva E. 29. nov 2014. 17:52

Dārgie aifoni ir savu īpašnieku lielākie nodevēji .

Dzēsts profils 29. nov 2014. 17:01

Es padomāju , ka citiem arī varētu sakrist , tāpēc nopublicēju ..., nē..., tu nozagi cita cilvēka rakstītu texstu.

Ritma R. 29. nov 2014. 16:34



Demokrātija ir iekārta kas garantē, ka pār mums valdīs ne labāk, kā mēs to esam pelnījuši.
/Džordžs Bernards Šovs/



Ko saki par šo , Sandi ?

Ritma R. 29. nov 2014. 16:31

Ilūziju banāns - reāliem mērkaķīšiem , Sandi ?

Dzēsts profils 29. nov 2014. 16:25

Arī demokrātija ir ilūzija ar kuru vnk mērkaķīši mielojas...... ikdienu....

Autorizācija

Ienākt