Smaržas astroloģijā.

18. aug 2011. 12:36

Astroloģija un smaržas



    Katram cilvēkam ir sava neatkārtojama personīga smarža. Cilvēks smaržo pēc tā, no kā viņš dzīvo un elpo tiešā un pārnestā nozīmē. Ja viņš lieto alkoholu, kafiju un tabaku, tad ķermenis smaržos pēc šiem produktiem un ne tikai, bet arī visi izdalījumi. Vislabāk ir atcerēties, ka mēs šajā pasaulē ienākam kā tīri jaundzimušie. Par jaundzimušā smaržu, par viņa neatkārtojamo aromātu un tīrību var izstāstīt tikai mātes.

     Vīrieša smarža spēcīgi atšķiras no sievietes smaržas. Kāpēc? Sievietes smarža, iemīlējušās sievietes, izveidojas no ķermeņa smaržas plus iekšējās sekrēcijas dziedzeru smaržas. Vīrieša - pārsvarā izveidojas no sviedru smaržas. Vīrieti piesaista smaržas, bet sieviete šīs smaržas izdala.

     Jau senatnē no gadsimta uz gadsimtu veidoja smaržas, sajaucot vienu aromātu ar citu veidoja jaunas kompozīcijas, pilnveidoja tās. Kādam mērķim tas bija nepieciešams. Protams, tikai vienam – pievilkt. Ko?

     Smaržas veidošana ir grandiozākais mākslas darbs, lai pievilinātu un valdītu pār vīrieti un sievieti. Smaržu izgatavotāji (parfimēri) ievēroja, ka visvairāk cilvēks virzās uz nemanāmo dzimuma smaržu, seksuālo. Viņi pat sāka pievienot smaržām komponentu, kas iegūts no dzīvnieku dzimumorgānu dziedzeriem.

     Vai spēja uztvert un atšķirt smaržas ietekmē spējas uz personīgām, tuvām partneru attiecībām un saderību?

     Par personīgām savstarpējām attiecībām horoskopā atbild daudzi faktori (Asc., Saule, Mēness. Galvenokārt Marsa un Venēras novietojums).

     Vai jūs ziniet, kādas smaržas patīk jūsu partnerim?

      Bieži vien kā pirmais signāls par varbūtējo nesaderību vai grūtībām savstarpējās attiecībās var būt arī jūsu partnera(-res) nepatika pret jūsu smaržām.

     Kā orientēties smaržās?

     Tagad parfimērijas tirgū valda milzīga dažādība un kā gan lai tajā orientējas?

      Ja izmantotu astroloģijā izzināto, tad daudz kas var kļūt skaidrs. Piemēram, astroloģijā parfimērijas „kurators” ir zodiaka Zivs zīme. Tikai to nevajadzētu asociēt tikai ar to, ka Zivij piemīt Neptūna jūtīgums un noslēpumainība, Jupitera svinīgums un ekspansija, Venēras burvība. Vēl jāņem vērā cilvēka spēja saost, ko simbolizē Marss.

     Tātad smaržām pirmām kārtām jākalpo tam, lai paustu jūtīgumu, erotisku kaifu (Neptūns), harmoniju un skaistumu (Venēra), prestižu un imidžu (Jupiters). Bez tam, Neptūns ir intuīcijas simbols, tātad smaržu izvēlē jāvadās no intuīcijas, lai veicinātu harmoniju - kā iekšējo, tā arī ārējo.

     Laiki mainās, bet cilvēka būtība paliek iepriekšējā un mēs, pakļaujoties savam noteiktam arhetipam, izvēlamies smaržas dažādi.

     Pastāv arī daži smaržu lietošanas un izvēles etiķetes noteikumi:

> nav vēlams spēcīgi sasmaržoties ejot uz darbu, piespiežot apkārtējos ieelpot aromātu, kurš var izsaukt ne tikai galvas sāpes, bet arī negatīvu attieksmi pret jums;

>  vēlams izvēlēties „savas” smaržas aromātu, kas nekairina jūs un kuru jūs pati it kā „nedzirdat”.

     Tomēr mums nebūtu vērts strīdēties par ikviena gaumi, jo tik un tā jūs ņemsiet vērā sava organisma īpatnības, kas ir dažādas, jo cilvēka dažādību simbolizē dažādas Zodiaka zīmes un tāpēc ikviens uztver un reaģē uz smaržām dažādi.



      Kā tad tas raksturosies astroloģiskā skatījumā –

Aromātisko tipu atbilstība:

Ziedu – Zemes stihija

Zāļu – Gaisa stihija

Augļu, garšvielu – Uguns stihija

Koku, sūnu, jūras produktu – Ūdens stihija



Karstas un sausas - Uguns zīmēm (savannas, tuksneša, kalnu smarža).



Karstas un mitras - Gaisa zīmēm (ekvatoriālā, tropiskā).



Aukstas un mitras – Ūdens zīmēm ( sāļā jūras vēja, koku sūnu smarža).



Aukstas un sausas - Zemes zīmēm (stipras, ziedu).



Auns – karsts, sauss, ass, kardināls

Vērsis – auksts, sauss, stiprs

Dvīņi – karsts, mitrs, viegls, kustīgs, nepastāvīgs

Vēzis – auksts, mitrs, ass

Lauva – karsts, sauss, stiprs

Jaunava – auksts, sauss, viegls

Svari –karsts, mitrs, ass

Skorpions –karsts, sauss, viegls

Strēlnieks – karsts, sauss, viegls

Mežāzis –auksts, sauss, ass

Ūdensvīrs – karsts, mitrs, sūrs

Zivis – auksts, mitrs, viegls, salkans, bet ne smags.



     Smaržas – tā ir sarežģītu aromātu kompozīcija. Parfimēriem, raksturojot aromātus, ir patīkami runāt par buķeti vai akordu (it kā par mūziku). Akords savukārt sadalās 3 notīs – sākuma, augšējo – to sajūt pirmajā iepazīšanās momentā ar smaržām, vidējo jeb pamata, kas izceļas tikai pēc kāda laika, un gala, bāzes, kura līdzīgi mākonim ietin mūs visas dienas garumā - tās ir atkarīgas pa taisno no aromāta noturības un jūsu individuālajām īpašībām.



     Vērši, Lauvas, Skorpioni, Ūdensvīri dod priekšroku, noturīgām smaržām, kas ar laiku neizgaist.



     Auni, Vēzi, Mežāži, Svari vēlas ar pirmo noti, ar pirmo iespaidu nogāzt no kājām.



     Dvīņi, Jaunavas, Strēlnieki, Zivis dod priekšroku, lai cilvēki izjustu smaržu šlepi, pēdējo noti, lai tā paliktu citu cilvēku atmiņā.



     Uguns draudzējas ar gaisu. Ūdens draudzējas ar zemi.



     Uguns zīmēm der aktīvas

     Gaisam – vieglas, uzmundrinošas

     Zemes zīmēm – jūtīgas

     Ūdens zīmēm – romantiskas



     Smaržu izvēle ir atbildīgs un aizraujošs darbs. Vienā reizē nebūtu vēlams izmēģināt vairāk kā trīs aromātus. Vasarā visām smaržām ir asāka smarža nekā ziemā. Šo efektu jūs varat ievērot pat, ja no ielas ienākat istabā.

     Ar ko iesākas smarža? Kā smaržo mīļotais cilvēks, kā smaržo mīļotā sieviete, kā smaržo atvēries zieds?

     Ikviena cilvēka āda izdala sviedrus un īpašās vielas, kuras ir ļoti pievilcīgas pretējam dzimumam, tam cilvēkam, kurš dotajā brīdī ir mūsu ideālā PUSĪTE.

     Ir loģiski stādīties priekšā, ka seksualitāte un smaržu izjūta ir savstarpēji saistītas, jo gan viens, gan otrs atrodas planētas Marss iespaidā. Ja smaržu izjūta pavājinās vai tiek traucēta – cieš seksuālā potence un otrādi…

    Tādā veidā iespējams noteikt smaržu maņas „kaislības” un īpatnības.



Marss Aunā – asas, vīriešu smaržas

Marss Vērsī – saldas, pliekanas

Marss Svaros – mainīgas, vieglas

Marss Vēzī – vienkāršas, mājīgas, mātišķas, sieviešu

Marss Lauvā – spilgtas, dārgas, izmeklētas, samtainas, karstas

Marss Jaunavā – pieticīgas, darījuma, tīras

Marss Svaros – izsmalcinātas, līdzsvarota viela smarža

Marss Skorpionā – uzbudinošas, kaislīgas, spēcīgas

Marss Strēlniekā – cēlsirdīgas, oriģinālas, bagātīgs un pārsteidzošs aromāts

Marss Mežāzī – stingras, izturētas, stilīgas, elitāras

Marss Ūdensvīrā – revolūcijas, modernas, avangardiskas, brīvas

Marss Zivīs – smalkas, maigas, nemanāmas, romantiskas, mīkstas, saldeni-auksts aromāts.

Atslegas vārdi: horoskopi29, aromāti0, saderības.0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (6)

Frēzija v. 18. aug 2011. 20:42

Pie šī izsmeļošā apraksta iederētos pats galvenais.........
            Paldies! Interesanti  
Lūk, visvienkāršākie un nekļūdīgākie noteikumi:

Dedzīgās (un ne visai dedzīgās) brunetes, neaizmirstiet - ziedu smaržas jums neder. Tā ir blondīņu un gaišbrūno sieviešu prioritāte. Bet jums vislabāk izvēlēties sev kaut ko saldenu, austrumniecisku.

Dāmām, kurām ir gaišbrūni mati, ar smaržu izvēli vienkārši veicas. Viņām parfīma izvēlē aizliegumi un kanoni neeksistē. Starp citu, tāpēc arī viņam ir gaišbrūni mati.

Jūs esat mazliet korpulenta? Tad aizmirstiet maigās ziedu smaržas, tās jūs padarīs vēl korpulentākas. Turpretī asajām smaržām piemīt īpašība padarīt it kā garākas, izstiept figūru, tas ir, padarīt to slaidāku.

Ja jūs tik un tā vēl neesat atraduši savu ideālo aromātu, pamēģiniet ķerties pie pēdējā līdzekļa - astrologu padoma. Astroloģijā pastāv atbilstība starp zodiaka zīmēm un augu smaržām.
AUNAM iepatiksies vijolītes, vilkābeles, citroni, smaržīgie zirnīši, dzelzenes, kā arī visi sarkanas krāsas ziedi ar asu smaržu.
VĒRŠI ir enerģētiski saistīti ar ceriņu un gaišzilo krāsu, tāpēc viņiem piestāvēs visi dārza ziedi, kreimenes un ceriņi.
DVĪŅIEM nav raksturīga liela mīlestība pret smaržām. Mārpuķītes, gundegas, pelašķi, maura sūrenes un vijas - tas arī ir viss, kas viņiem vajadzīgs.
VĒŽIEM piestāvēs augi, kas enerģiju iegūst no ūdens - sausserži, ūdensrozes, lotosi, visi baltie ziedi, kā arī jasmīni. Uz viņiem labi iedarbojas zaļā krāsa, juteklīgās, taču neuzbāzīgās smaržas.
LAUVĀM patīk viss spilgtais, karaliskais, acīs krītošais un ārišķīgais - peonijas, gladiolas, krizantēmas. Un tam visam jābūt papilnam.
JAUNAVA ir saistīta ar medicīnu, tāpēc viņai piestāvēs visi ārstnieciskie augi. Ja viņa sev iestāstīs, ka ostīt kaut kādas smaržas ir derīgi, tad tās darīs brīnumus.
SVARI - zīme, kas ir saistīta ar estētiku. Viņiem vairāk nekā pārējiem piestāv jebkuru nianšu rožu bagātība un greznums, kā arī rozmarīna, meža zemeņu un atraitnīšu smaržas.
SKORPIONAM iederēsies visi asins krāsas ziedi, sevišķi neļķes un orhidejas, visi eksotiskie ziedi un plēsīgie augi. Smaržām jābūt asām un nebūt ne patīkamām. Galvenais - tām jāuzjunda visa jūtas...
STRĒLNIEKIEM piestāvēs kaut kas no aizjūras - palma, kaktuss, malva, begonija.
MEŽĀŽI ir mazjūtīgi pret smaržām. Ārkārtējā gadījumā viņus iepriecinās baltās neļķes, magones, efejas, papeles un pūpoli.
ŪDENSVĪRIEM patīk siltumnīcās izaudzēto ziedu smaržas: vijolītes, mirtes, narcises, Alpu vijolītes un ceriņi.
ZIVIS - mistiski juteklīga zīme. Viņām zieds ir ne tikai smaržas nesējs, bet arī smalkās pasaules pārstāvis. Viņas mīl lotosus, lilijas, jasmīnus un neaizmirstules. Ar Zivju zīmi ir saistīta tabaka, magones, kafijas un tējas koki, beladonna, dažādas sēnes, sevišķi, indīgās

Dzēsts profils 18. aug 2011. 15:43

neko nesapratu..šurumburums kaut kāds..ciest nevaru asas smaržas, ko man tur piedēvē..nu ziedu smarža daža patīk, bet augļu variācijas daudz vairāk un ko nozīmē - sausas - vispār nesaprotu..man patīk gaisīgums..te bija, te nav, bet neatstāj smagnejumu..un stipras, kad pēc tādām lifts nedēļu jāvēdina..tas arī galīgi garām..:)

Elita g. 18. aug 2011. 14:50

Zinātniski pierādīts esot,ka cilvēks savu otru pusīti meklē pēc smaržas...ta kā mūsu deguntiņi ir tie kas visu nosaka

Jana V. 18. aug 2011. 13:58

Paldies, manai zīmei tiešām sakrīt !

Dace G. 18. aug 2011. 13:29

Uzzināju daudz interesanta par smaržām un to ietekmi.Mēs pat nevaram iedomāties , cik liela loma cilvēku attiecībās ir smaržu saderībai vai tieši otrādi - nesaderībai.Paldies par izsmeļošo rakstu.
Jauku dienu!

JAUKUMIŅŠ n. 18. aug 2011. 12:50

kolosāls raksts ,interesants ,biju ko līdzīgu lasijusi ,bet šis sniedz cita veida informāciju -paldies!

Autorizācija

Ienākt