emo - vai tā ir "pozēšana", vai dvēseles stāvoklis; jūtu izpausmes?

20. jan 2010. 19:30

Manam dēlam 13 gadi. dēls velas atsķirtes no saviem vienaudžiem. ar rudeni saka veidot savu stilu-EMO. kas tās par stilu ?
Emo stils - tipisks emo ir diezgan tievs un bāls. Daudzi pat ir veģetārieši. Emo bērniem raksturīgas ir līdzīgas frizūras. Lielākoties mati ir melnā krāsā, vienā pusē tie ir garāki un šķipsnas sniedzas pāri acij. Emo true meitenēm patīk bērnišķigas frizūras - divas astītes, dažādas sprādzītes - sirsniņas, zvēriņi, puķītes. Emo kidi parasti ģērbjas tumšākās drēbēs, emo true parasti izskatās daudz krāšņāk - viņiem patīka arī baltās un spilgti rozā drēbes. Emo puiši nereti līdzinās emo meitenēm - gan vieni, gan otri iecienījuši šaurus apģērba gabalus, ļoti apspīlētus taisnus džinsus, mazo brāļu un māsu bērnišķīgos krekliņus ar multeņu varoņiem, kedas un īsus, ciešus džemperīšus. Ļoti bieži sastopams aksesuārs ir ietilpīga soma un liela, silta, strīpaina šalle. Emo visās iespējamās vietās sasprauž krāsainas metāla nozīmītes. Puiši uz rokām mēdz tetovēt krāsainus zīmējumus.
Emo uzvedība - pats vārds emo ir atvasināts no vārda emocijas. Tātad emo uzvedas ļooooti emocionāli. Un tas ne vienmēr ir labi. Protams, ir labi, ja cilvēks savas jūtas izpauž pasaulei, taču tīņa vecumā šīs izpausmes ne vienmēr ir pozitīvas. Ja emo skumst - tad ļoti, ja mīl - tad pa īstam. Emo var ielīst kaktiņā un šņukstēt, lai gan pareizāk būtu iet un atrisināt sasāpējušo jautājumu. Emo bieži raud - par nelaimīgu mīlestību, par nicīgu skatienu savā virzienā, par to, ka neviens viņus nespēj saprast. Emo uztic savas bēdas mīkstajām rotaļlietām, nevis kādam, kas patiešām varētu palīdzēt. Īsti emo nav agresīvi - viņi bēdājas un raud, bet nesit saviem pāridarītājiem. Tā vietā bieži dabū trūkties emo mammas, kas ne pie kā nav vainīgas. Sliktākais ir tas, ka emo dara pāri sev! Daudzi emo uz savām rokām ieskrāpē vārdus vai vienkārši kādas zīmes, jo uzskata, ka šīs sāpes nav tik stipras, kā tās, ko jūt viņa sirsniņa. Taču nekas nav tā vērts, lai sevi izkropļotu. Paši emo bieži vein nevar izskaidrot kāpēc tā dara. Emo bieži iemīlas savos elkos un uzskata, ka tas ir pasaules gals, jo satikties nav iespējams.

Atslegas vārdi: Kopumā par to0, kas ir EmO0

Komentēt var tikai autorizēti lietotāji

Komentāri (2)

Dace G. 28. jan 2010. 07:18

"emo" - tiešā tulkojumā nozīmē "emotionally-driven hardcore punk" vai vienkāršāk  -  "emotional-hardcore"! daži arī to tulko no latīņu valodas "emovere" (jūtas; sajūtas)... tur nav nekādas saistības ar trulu "gruzīšanos", stulbiem jokiem, un sorry - pozēšanu.

o jā - pozēšana! ir jau "feini" - izlikties par kādu citu - savādāku, tikai tādēļ, lai pievērstu sev uzmanību - tevi pažēlotu, utt. :P (atkārtoju - ) LAME!

...manā (protams - subjektīvajā) skatījumā - emo ir kaut kas vairāk, nekā stils. tā ir jūtu uztvere, pasaules redzējums. tas, ka cilvēks ir jūtīgs, vai kluss - nepadara viņu par "īmõ"!
domājams, ka daudzi no jums ir redzējuši īsfilmiņas "How To Be Emo", vai "Emo Farm"... teikšu divus vārdus -
sabiezinātas krāsas! vai zināji, ka "īmo" stils aizsākāsFrom First to Last "post-punk" ērā? 90' gados maza daļiņa mūziņu aizsāka jaunu mūzikas stila ritējumu - šīs grupas bija - "Indian Summer", "Evergreen", "Current", "Shotmaker", "Portraits of Past", un "Julia". šīs nosauktās grupas, ar laiku iemiesojās vienā, kopīgā simbolā, ko tagad dēvējam par emo, kas aizsāka dramatiskas voklālu izmaiņas - izpildījuma stilā...

daži to sauc vienkāršī par "gaudošanu", bet tas tomēr ir kas vairāk. šis mūzikas novirziens nāk no sirds. dziesmu teksti pārsvarā ir par lauztām sirdīm, meitenēm... jūtām...

emo - tas nav tikai "fashy" brilles (plastmasenes), vai nevīžīgi, reizēm taukaini mati, kas sasukāti pāri (pārsvarā) labajai acij...
tas ir kas vairāk.

(informācija ņemta no en.wikipedia.org)

Ilona M. 20. jan 2010. 19:58

Esmu dzirdējusi,ka par emo kļūst tie,kas ģimenēs jūtas nesaprasti un neaizsargāti,kam pietrūcis bērnības.Vai tā ir,nezinu,jo nevienu tādu bērnu personīgi nepazīstu.

Autorizācija

Ienākt